На Софійській площі вже почали збирати новорічну ялинку: запалять на Святого Миколая

06.12.2019
Новорічну красуню почали встановлювати в столиці ще минулого тижня. Цього року ялинку зберуть iз кількох сотень невеликих дерев. 
 
А от новорічні ліхтарики на Софійській площі запалять у День Святого Миколая — 19 грудня рівно о 19.00.
 
Ялинка буде прикрашена 750 іграшками у вигляді цукерок і чотирма кілометрами гірлянд теплого кольору. Навколо встановлять восьмикутну зірку і персонажів iз «Лускунчика» та українських казок.
 
Також на Софійській площі монтують сцену і різдвяне містечко. Традиційно відвідувачі зможуть поласувати українською кухнею, випити різдвяного глінтвейну, купити новорічні подарунки, а також розважитися на атракціонах. Окрім цього, організатори запланували масове виконання коляди, встановлення Дідуха і народні гуляння, щедрування напередодні Святого Василя і виступ фольклорних колективів тощо.
 
Цікаво, що вже 14 грудня на Софійській площі з’являться чотири казкові локації. Їх розділять на «королівства». Королівство смаку — це місце, де всіх гостей обіцяють пригощати смачними напоями та їжею: бургери, мюнхенські ковбаски, святкова випічка, ароматний глінтвейн i багато солодощів. Королівство подарунків: там кияни та гості столиці знайдуть усе необхідне до свят, адже сотні майстрів та умільців з усієї України привезуть свої роботи.
 
Королівство розваг, яке традиційно стане улюбленим місцем для дітей, — атракціони, аніматори, святкові інсталяції та подарунки. Королівство лайків цього року створили для тих, хто любить яскраві фото. Організатори вже прогнозують, що буде дуже складно обрати, де ж зробити фото. 
 
На Подолі зимові свята зустрічатимуть в етнічному українському стилі з резиденцією Святого Миколая. Новорічну красуню на Контрактовій площі також запалять у День Святого Миколая, 19 грудня. Вона буде прикрашена за мотивами опішнянського гончарного мистецтва.
 
Опішнянська кераміка — традиційна українська кераміка із смт Опішня на Полтавщині, одного з найбільших осередків виробництва гончарної кераміки в Україні.
 
Саме в цьому етнічному стилі на Подолі оформлять зимове містечко. До 20 січня тут зустрічатимуть відвідувачів народними гуляннями і сучасними розвагами. За інформацією організаторів, стилізоване оформлення підтримають тематичною програмою.
 
У програмі святкування — хода звіздарів 7 січня, виконання масової коляди, встановлення різдвяного Дідуха та народні гуляння, щедрування в переддень Святого Василя, виступ фольклорних колективів.
 
Для дітей будуть атракціони, гірки, й вони зможуть завітати до резиденції Святого Миколая, поспілкуватись із ним особисто та отримати подарунок. Для прихильників активного відпочинку просто неба працюватиме стрітарт ковзанка, де всіх, хто ще не освоїв ковзани, навчатимуть інструктори.
 
На пішохідній частині вулиці Петра Сагайдачного презентують світлові інсталяції, а також арт-об’єкти в опішнянському стилі у вигляді горщиків, глечиків, дзбанків, куманців і барилець. Кожну фотозону прикрасять різнокольоровими гірляндами.
 
Тому киянам i гостям міста доведеться зробити нелегкий вибiр, де відкривати різдвяно-новорічний період — на Софійській чи Контрактовій площах.