Рейтинг Зеленського скотився вже до 52%

03.12.2019
Немає ніяких несподіваних чи неочікуваних конвульсивних змін. Усе це тими, хто має добрий політичний зір, так і проглядалось ще до другого туру останніх президентських виборів в Україні. 
 
Однак чимало українців досі не розуміють: як так сталось, що Володимир Зеленський, який отримав безпрецедентну підтримку на виборах президента України з переможним рейтингом 73%, буквально за півроку розгубив такий великий мандат довіри? Наразі рейтинг президента Володимира Зеленського, за різними оцінками соціологів, виходить на рівень 52%. 
 
Насправді корінь в іншому. Так вважає політолог Олександр Антонюк.
 
У першому турі президентських виборів Зеленський отримав приблизно 35%, і на парламентських — його партія «Слуга народу» взяла 40% підтримки виборців.
 
Тож про які 73% підтримки нам постійно втовкмачують різні Зелеботи? Якщо підрахувати все математично, то електоральне ядро Володимира Зеленського, за оцінкою Олександра Антонюка, становить 35-40%. 
 
Політичний експерт переконаний, що якщо рейтинг Володимира Зеленського починає падати нижче 40%, то це стане для офісу президента сигналом для дуже серйозного занепокоєння. 
 
«Це буде свідченням того, що почались зворотні процеси, — переконаний Олександр Антонюк. — Зараз відбувається відтік виборців до тих політиків, котрих люди підтримували ще до появи Зеленського як кандидата в президенти, ще коли Володимир Зеленський не заявляв про свої політичні амбіції на повному серйозі». 
 
Ну що ж, політика — мистецтво неможливого: повернення виборців до своїх «колишніх» також у цьому числі. 
 
А от доки цей символ «єдності протилежностей», який став водночас (чи за волею долі, чи за покликом особистої непролазної совкової ментальної меншовартості) ще й піднощиком власної держави агресору,— джейраном скаче донизу, до стану повного спокою, ми й далі маємо продовжувати кожен на своєму місці намагатись робити все, аби мінімізувати рівень шкоди, яку вже завдало Україні Зе-правління.