«Реалії режиму Зеленського»: за що влада хоче запроторити до тюрми волонтерку Софію Федину

29.11.2019
«Реалії режиму Зеленського»: за що влада хоче запроторити до тюрми волонтерку Софію Федину

Софія Федина. (Фото з сайта galinfo.com.ua.)

А в нас — продовження нових негараздів у старих хутрах. Ні, зараз йдеться не про чергову «політичну» стурбованість слуг.

 

У найвищих державних кабінетах влади за короткий термін освоїлись «чужинці» саме для української державності. Хоч і молоді (за паспортом), але такі безнадійно старі ментально, із замашками інквізиторів. 

 

Так, ми маємо досвід як розмовляти з такими керманичами. Це було ледь не позавчора. Мало б ще не забутись.

 

Однак танці на граблях продовжуються: за короткий період нова влада собі такий бекграунд зробила, що навряд чи варто (заглядаючи в майбутнє) з такими політичними біографіями «понти ганяти».

 

І як би там не заявляли на позір, мовляв, хто з ким на який гектар з «януковичевими» не сів би, однак один золотий унітаз взялися б ділити «легко». А про завзяття душити інакомислячих — ну, наче з одного інкубатора чи від одного тата.

«Реалії режиму Зеленського» 

Днями українську спільноту вкотре приголомшило повідомлення пресслужби ДБР про направлення до Генеральної прокуратури України проєкту повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента України чинній народній депутатці України від «Європейської солідарності» волонтерці Софії Федині.
 
Дії Федини кваліфікували за ч. 1 ст. 346 ККУ (погроза вбивством щодо президента).
 
«Вибіркове правосуддя як засіб політичних репресій проти опонентів став нормою для слуг», — написала на своїй сторінці у ФБ депутат від «ЄС» Ірина Фріз.
 
«Вимагаємо від влади та правоохоронних органів припинити політичні переслідування опозиції і почати виконувати свої прямі обов’язки щодо захисту прав і свобод громадян», — зачитав на брифінгу заяву від опозиційної фракції «Європейська солідарність» її співголова Артур Герасимов.
 
Сама ж Софія Федина прокоментувала підозру щодо неї так: «Моя реакція на це все — це «вітаю!» Ми живемо тепер уже в реаліях режиму Зеленського, коли тиск на владу законний, переслідування та зневага до військових — законно, «антимайдан» — законно, зачистки справ майданівців — законно, хабарництво — похвально, замовляти повій — похвально, зате захищати свою державу й говорити правду, боротися за те, щоб Україна була нормальною, — це, виявляється, тепер злочин», — сказала Федина.

Де та собака пошпорталась?

Нагадаємо, 26 жовтня президент Володимир Зеленський відвідував с. Золоте-4, де добровольці та ветерани виступали проти відведення українських військ. Спілкування з добровольцями виявилось дуже емоційним. Під час розмови з одним з бійців Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. ...  Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь».
 
На це коментарем відреагували нардеп Софія Федина та волонтерка Маруся Звіробій підчас свого «стриму» зі львівської кав’ярні. Наголосивши на неприпустимості такої поведінки президента, звинуватили його у спробі капітуляції перед агресором та у стьобаному стилі «95 кварталу» припустили, що може статися із президентом Зеленським на передовій. 
«Там ненароком може зірватися граната, а ще там обстріли бувають.. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», — сказала зокрема Федина.
 
У фракції «Слуга народу» обурилися висловлюваннями Федини стосовно Зеленського.
 
Депутат «СН» Олександр Качура поскаржився в Генеральну прокуратуру і Державне бюро розслідувань на Федину. ГПУ за цим фактом відкрила кримінальне провадження. 
 
Співголова депутатської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у відповідь пригадала «слугам народу» висловлювання їхнього одіозного колеги Олександра Дубінського, який свого часу пропонував перетворити на «газову камеру» президентський форум Петра Порошенка.

«Зашквари» влади

«Переслідування народного депутата, активістки, волонтерки Софії Федини, якій намагаються інкримінувати кримінальну статтю, складається в єдину картину політичних переслідувань опонентів, які організовуються Офісом президента Зеленського, — йдеться у зачитаній Артуром Герасимовим заяві від «ЄС». — При цьому силовики чомусь ігнорують масові факти корупції у фракції монобільшості, продаж депутатських мандатів під час ви­борів на мажоритарних округах, наради «смотрящіх» у Кривому Розі на чолі з Юрієм Корявченковим про кришування борделів, наркотрафіку та підпільних казино та інші «зашквари» нової влади.
 
Звісно, якщо серед депутатів монобільшості так вільно почувають себе гвалтівники, стукачі, вбивці майданівців, власники десятків дорогих авто і квартир і шанувальники повій — то чекати від такої влади поваги до правової держави марно».
 
Насправді обурення «СН» та відкриття провадження — це привід заставити мовчати Софію Федину. Адже її публічні визначення і оцінки б’ють обухом по головах і в першу чергу нинішніх можновладців. Вона впливова, її думки і висловлювання проникають у суть і пронизують нервові закінчення. Усі режими всіх часів таких боялись. І зневажали. От і зараз дотягнутись до високого рівня танцю свідомості Софії Федини «піаністам» чогось таки бракує, тому краще використати всі раніше випробувані методи, в тому числі й вибіркове правосуддя, аби сховатись і сховати такого небезпечного опонента, як Софія Федина. 
 
P.S. Учора, 28 листопада, о 6.30 детективи ДБР прийшли з обшуком до волонтерки Марусі Звіробій. Про це вона сама повідомила у відеозверненні через «Фейсбук».