Пасія Олександра Лукашенка попри програш на виборах стала депутатом парламенту

26.11.2019
Пасія Олександра Лукашенка попри програш на виборах стала депутатом парламенту

Маша Василевич.

Коментарі останніх парламентських виборів у Білорусі вийшли на пікантний аспект. 22-річна Марія Василевич здобула лише 28,94% відсотка голосів, найнижчий відсоток по всіх 110 виборчих дільницях республіки, але таки стала депутаткою нижньої палати парламенту, повідомляє білоруське опозиційне видання «Наша Ніва».
 
 
Її найближчий суперник, комуніст із підприємства «Ремавтодор», набрав іще менше — 23,63%.
 
 
Але прискіплива увага до дівчини прикута не з огляду на найнижчий з усіх переможців виборчий результат і навіть не тому, що вона торік здобула титул «Міс Білорусь».
 
 
Британська газета «Таймс» пише, що королева краси «романтично пов’язана» з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. 
 
Маша Василевич у своєму «Інстаграмі» висловила глибоке обурення статтею в «Таймс».
 
«Я — за свободу слова. Але будь добрим і неси відповідальність за кожне сказане тобою слово. Особливо якщо ти журналіст провідного видання», — написала вона, таким чином нібито заперечуючи поширену інформацію. Але диму без вогню не буває.
 
Дівчина стала переможницею конкурсу «Міс Білорусь» у травні минулого року, де був присутній президент країни Олександр Лукашенко. Відтоді Василевич аж занадто часто почала з’являтися на публіці разом із президентом.
 
Їх бачили разом під час офіційних поїздок, на спортивних заходах, а також на новорічному балу в Мінську, на якому 65-річний президент і юна королева краси кружляли у вальсі. 
 
У травні цього року Василевич стала ведучою на державному телебаченні — вона працює в програмі «Доброго ранку, Білорусь». У вересні стало відомо про її наміри балотуватися в депутати.
 
Як розповіла сама Марія порталу TUT.BY, ідею їй підказали в Білоруському республіканському союзі молоді — організації, куратором якої є президент. Тепер білоруси з цікавістю очікують, чи отримає Маша якусь керівну посаду в парламенті, бо не може ж фаворитка президента перебувати десь на другорядних ролях.