«Київ-Баскет» достроково пробився до наступного раунду Кубка Європи

22.11.2019
«Київ-Баскет» достроково пробився до наступного раунду Кубка Європи

Після переконливої домашньої перемоги над лідером групи у «Дніпра» з’явився шанс на подолання першого групового бар’єру Кубка Європи. (Фото з сайта bcdnipro.com.)

Завершивши минулий сезон у статусі віце-чемпіона країни, «Київ-Баскет» замість южненського «Хіміка» отримав право спробувати своє щастя в Лізі чемпіонів.
 
 
І хоча пробитися до її групового етапу команді Айнарса Багатскіса не вдалося, існуючий потенціал та здобутий досвід у «лігочемпіонській» кваліфікації зробили свою справу.
 
 
За тур до завершення першого групового раунду Кубка Європи «Київ-Баскет» першим зі свого квартету достроково здобув право на продовження змагань.
 
 
І нехай після п’яти зіграних поєдинків колектив Багатскіса посідає у групі F друге місце, поступаючись за додатковими показниками лідерством чемпіону Білорусі — «Цмокі-Мінськ», саме столичні «бджоли», впевнено обігравши вдома болгарський «Левськи», першими оформили свій вихід із «пульки».
 
З огляду на позитивний баланс в очних зустрічах iз «Левськi» та «Дніпром», навіть якщо на фініші групового етапу обидва ці колективи за кількістю перемог наздоженуть київський клуб, український віце-чемпіон усе одно залишиться в прохідній частині «квартету».
 
Водночас існує варіант, коли обидва представники українського чемпіонату вийдуть до наступного раунду Кубка Європи-2019/2020.
 
Щоправда, для цього «Дніпру» в заключному турі необхідна серйозна допомога своїх принципових конкурентів iз вітчизняної суперліги, адже без гостьової перемоги «Київ-Баскета» в Мінську успіх дніпрян у грі проти «Левськi» матиме не надто багато турнірного значення.
 
Однак, перегравши вдома у видовищному матчі з потрібною різницею лідера квартету — «Цмокі-Мінськ», підопічні Дениса Журавльова зберегли шанси на вихід до наступного раунду турніру.
 
Власне, взявши переконливий реванш за поразку в столиці Білорусі, «Дніпро» серйозним чином оживив інтригу в групі F, хоча на екваторі групового турніру все виглядало так, що білоруський чемпіон без проблем виграє «пульку», а дніпрянам буде складно позбутися аутсайдерського статусу. 
 
Проте після трьох перемог на старті «Цмокі-Мінськ» поступився у двох наступних поєдинках, а «Дніпро», котрий з «нулем» завершив перше коло, впритул наблизився до прохідного місця.
 
«Коли в Мінську нам удалося відіграти різницю в 23 очки і перевести гру в овертайм, команда побачила, що суперника можна перемагати. І хоча в домашній грі проти «Цмокі» нам знову довелося наздоганяти, хлопці показали, що вони — єдине ціле й готові у грі прийти на допомогу один одному», — так охарактеризував перемогу дніпрян над лідером групи їхній наставник Денис Журавльов.
 
А кращим у складі «переможців та найрезультативнішим гравцем усього матчу став талановитий 20-річний новобранець «Дніпра» Юссуф Санон, який наголосив, що рушійною силою в перемозі над білоруським клубом стала підтримка місцевих уболівальників.