Київська влада за три роки видiлила на безпритульних тварин 180 мiльйонiв гривень

20.11.2019
Київська влада за три роки видiлила на безпритульних тварин 180 мiльйонiв гривень

Їм теж потрібні цивілізовані умови життя.

Більшість із нас люблять і тримають удома хто кішечку, хто песика, а дехто — обох зразу. Проте є й такі «люди», які, побавившись iз тваринкою, з тих чи інших причин виганяють її з дому.
 
 
Як результат, в українських містах безпритульних «братів наших менших» чимало, і їх кількість щороку не зменшується.
 
 
Не вперше столична влада намагається вирішити це болюче питання: 57,7 млн грн — саме стільки коштів передбачено цьогоріч для реалізації міської програми, пов’язаної з безпритульними собачками й котами (виконавець програми — Київська лікарня ветеринарної медицини).
 
Уже найближчими днями на комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку розглядатимуть «тваринне» питання.
 
Депутати мають ухвалити проєкт, який передбачає внесення змін до Програми контролю за утриманням домашніх тварин i регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.
 
Варто наголосити, що в 2019 році фінансову підтримку організаціям (на утриманні яких перебувають притулки для тварин) збільшено на 4,4 млн грн: на кожну організацію передбачено виділити в середньому 1,67 млн грн.
 
Як зазначив заступник керівника КМДА Петро Пантелєєв, «прийняття даного проєкту дозволить врегулювати відносини у сфері утримання та поводження з тваринами в місті».
 
Він також нагадав, що за останні три роки на безпритульних тварин у Києві витрачено понад 180 млн грн.
 
Також восени міська влада столиці пообіцяла розпочати будівництво нового багатофункціонального Центру захисту тварин: заклад передбачатиме ветеринарну клініку з широким спектром послуг, притулок для собак i котів, а також готель для тимчасового перебування тварин на час від’їзду власників.
 
Нам є куди вдосконалюватися в царинi гармонiйного спiвiснування з братами меншими. Наприклад, у Німеччині на вулицях міст безпритульних кішок чи собак удень iз вогнем не знайдеш, тож українцям варто замислитися.
 
А що вже говорити про те, як «там» господарі прибирають за своїм песиком: на вулицях стоять спеціальні урни, а поряд — ящики з одноразовими рукавичками. Нам про таку свідомість (яку виховують i дiєвою системою штрафiв) залишається поки що лише мріяти.