Російські окупанти на Донбасі обстріляли школу і безпілотник спостерігачів ОБСЄ

06.11.2019
Офіційно зафіксовано 20 випадків порушення режиму вогню збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми посіпаками за добу, 4 листопада. 
 
Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил iз заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, із гранатометів різних систем, стрілецької зброї та протитанковими керованими ракетами (ПТКР), зафіксовано і вогневу активність ворожих снайперів.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Водяного, Гнутового, Старогнатівки, Пищевика, Красногорівки, Мар’їнки.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності ОТУ «Північ» противник здійснив обстріли поблизу Новотошківського, Новгородського, Залізного, Троїцького, Кримського, Хутора Вільного, Новолуганського. 
 
Офіційні джерела повідомляють, що втрат не зафіксовано. 
 
На час потужного обстрілу наших позицій російськими окупантами у районі Новотошківського дітей, які перебували у школі, було еваку­йовано до бомбосховища. Жертв серед цивільного населення немає. Після закінчення обстрілу навчання продовжилося.
 
Окупанти намагалися знищити безпілотник Місії ОБСЄ. Представники її спостерігали за ситуацією у районі населеного пункту Чермалик Донецької області.
 
Коли літальний апарат пересік лінію розмежування та виконував свої функції над тимчасово окупованою територією, о 12.09 противник випустив у його бік вісім черг зі стрілецької зброї, а через сім хвилин — ще п’ять черг. Окрім того, окупанти здійснили спроби впливу на роботу БПЛА засобами радіоелектронної боротьби. 
 
Представники СММ ОБСЄ, щоб запобігти втраті безпілотного літального апарата, змушені були його посадити у місці злету, у районі Чермалика. Такі дії збройних формувань Російської Федерації пов’язані з намірами приховати свою протизаконну діяльність на тимчасово окупованій території України. 

СТАТИСТИКА ВІЙНИ

За даними Організації Об’єднаних Націй (російськомовна сторінка), з початку війни на Донбасі, що розв’язана внаслідок агресії РФ, загинуло понад 3 тис. 300 мирних жителів.
 
За даними ООН, за п’ять iз половиною років війни ще близько 9 тисяч цивільних отримали поранення або були травмовані.
 
Крім того, 1,3 мільйона осіб стали внутрішніми переселенцями; 3,5 мільйона потребують допомоги.
 
Також в ООН зазначають, що в результаті війни з’явилася «лінія зіткнення» на території 427 км, що перекрила місцевому населенню доступ «до основних послуг».