Уперше за три роки кількість інтернет-користувачів в Україні зросла на 7%

01.11.2019
Кількість інтернет-користувачів в Україні становить 22,9 мільйона людей.
 
 
Про це йдеться  у дослідженні Factum Group для інтернет-асоціації України за третій квартал 2019 року.
 
 
Уперше за три роки кількість інтернет-користувачів зросла на 7% - до 71%. «Однією з причин такого зростання є «смартфонізація» населення.
 
 
На сьогодні 22% користувачів виходять в інтернет винятково за допомогою смартфонів», — йдеться у дослідженні. 
 
Зокрема, зросла кількість інтернеткористувачів у селах та містах із населенням до 100 тисяч. Інтернет мають вдома 65% українців. Найчисельнішу категорію серед користувачів інтернету становлять молоді люди у віці від 25 до 34 років — 25%. Не часто в мережу входять люди після 65 років — усього 8%.
 
Якщо говорити про рівень достатку, то практично весь український інтернет складається з населення з середнім і нижче середнього рівнем доходу — 44% і 40%, відповідно.
 
Технологічний прогрес змінив не лише світ, а й і наше світосприйняття. Якщо раніше люди дивилися один одному в очі, то тепер вони все частіше зосереджують свій погляд на гаджетах.
 
Відповідно до нового звіту від Hootsuite і We Are Social, середньо­статистична людина проводить більше чверті свого життя в інтернеті.
 
Люди щодня витрачають в середньому 6 годин і 42 хвилини на інтернет. Половина цього часу припадає на мобільні пристрої. Кожна людина проводить у глобальній мережі більше 100 днів на рік.
 
Статистика по країнах показує, що найбільше часу в інтернеті проводять жителі Філіппін — близько 10 години 02 хвилин, а найменше — японці, які приділяють глобальній мережі всього 3 години 45 хвилин у день.
 
Крім цього, у звіті зазначено, що число користувачів інтернету зростає зі швидкістю понад мільйон людей в день, а кількість власників мобільних пристроїв становить близько 5,1 мільярда осіб.
 
У дослідженні компанії We Are Social та Hootsuite повідомляють, що доступ до інтернету нерівномірно розподілений по земній кулі — найменше інтернет-користувачів у країнах Центральної Африки та Південної Азії. Проте країни цих регіонів світу за останні роки характеризуються найвищими показниками росту. 
 
Серед соцмереж за популярністю лідирує Facebook — 2,17 мільярда активних користувачів у 2018 році. За ним слідують Youtube і Whatsapp. А кількість користувачів Instagram за останній рік збільшилась на третину. 
 
Нагадаємо, найпопулярніші ресурси в Україні — Google, YouTube і Facebook.