У черкаські школі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на війні випускника

30.10.2019
У черкаські школі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на війні випускника

Меморіальну дошку на честь Антона Моспана відкрито на фасаді його рідної школи. (Фото надане пресслужбою черкаської міської ради.)

У Черкаській школі № 26, яка носить ім’я генерала-прикордонника Ігоря Момота, відкрили меморіальну дошку героєві Антону Моспану, який навчався тут і загинув за Україну в жовтні 2018 року. Сталося це на Луганщині, під селом Кримське. Антону було всього 26 років.
 
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, на відкритті зібралися учні та вчителі цієї школи, а також рідні та друзі загиблого бійця.
 
 
«Відкриття пам’ятної дошки на честь загиблого учасника московсько-української війни Антона Моспана буде щоденним нагадуванням про тих, хто пише новітню історію України та захищає нашу державу», — наголосив на відкритті заступник черкаського міського голови Юрій Ботнар.
 
За словами матері героя-захисника  Вікторії Моспан, Антон пішов на фронт у 2015 році і служив у 8-му штурмовому батальйоні 10-ї бригади, був командиром відділення. 
 
«Пам’ятайте про загиблих захисників і шануйте живих. Це дуже потрібно для нашої молоді, як нагадування, якою ціною дається нам мир», — зазначила мати загиблого воїна, який  був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) та удостоєний звання «Почесний громадянин міста Черкаси».