Лісові пожежі в Каліфорнії поширились на Лос-Анджелес

30.10.2019
Лісові пожежі в Каліфорнії поширились на Лос-Анджелес

Приборкати полум’я через суху погоду і вітер поки не вдається.

У Каліфорнії, в районі Лос-Анджелеса і його околиць, сталося понад 300 пожеж за останню добу, але влада заспокоїла, що всі вони є «стримуваними», повідомив 29 жовтня «Голос Америки».
 
 
У каліфорнійському окрузі Сонома близько 2,2 мільйона людей відчули проблеми з електрикою у своїх помешканнях.
 
 
Найбільша комунальна компанія штату відключила її на деякий час із міркувань безпеки. Губернатор Каліфорнії Гевин Ньюс запровадив на всій території штату режим надзвичайного стану. 
 
Тисячі мешканців передмість Лос-Анджелеса евакуйовані. Полум’я поглинуло більше 200 гектарів лісу. Знищено більше сотні будинків, ще 80 тисяч будинків перебувають у небезпечній зоні. У понеділок влада оголосила евакуацію району Бентвуд, де розташованi маєтки знаменитостей.
 
Кілька вiдомих людей через пожежі змушені були полишити свої будинки 28 жовтня, вогнем зруйновано щонайменше п’ять розкішних маєтків. Евакуювався вимушено Леброн Джеймс, зірка баскетболу НБА.
 
За повідомленнями ЗМІ, його будинок у місцевості Брентвуд на заході Лос-Анджелеса був придбаний за 23 мільйони доларів два роки тому. Актор і колишній губернатор Арнольд Шварценеггер також покинув свій дім через пожежі. Загалом близько сотні будівель були зруйновані, в тому числі 40 — на північ від Сан-Франциско, від початку цього тижня.
 
Тисячі людей вимушені евакуюватися з найпрестижніших районів Лос-Анджелеса після того, як пожежа спалахнула неподалік музею Getty Center. Спалахнуло близько 1:30 ранку і відтоді вогонь поширився, охопивши більше 200 гектарів, на покритих чагарниками пагорбах навколо району шосе Interstate 405, біля найдорожчих будинків міста.
 
Лісові пожежі у Каліфорнії розпочалися в середу минулого тижня. У штаті оголосили евакуацію 180 тисяч людей, які проживають в окрузі Сонома. Дороги на виїздах із міста Санта-Роса — найбільшого населеного пункту в окрузі — переповнені автомобілями. Люди намагаються виїхати з регіону, де вирує вогняна стихія.
 
Станом на 27 жовтня пожежа, яка отримала назву «Кінкейд», охопила понад 12 тисяч гектарів. Через суху погоду і сильний вітер локалізувати полум’я поки не вдається. 
 
Відомо, що за 7 хвилин до початку пожежі були пошкоджені високовольтні лінії компанії Pacific Gas & Electric (PG&E) — найбільшого постачальника електроенергії в Каліфорнії. Втім офіційного підтвердження, що саме це стало причиною виникнення пожежі, поки немає.