«Донбас» переміг латвійського чемпіона і продовжив боротьбу за єврокубковий трофей

22.10.2019
«Донбас» переміг латвійського чемпіона і продовжив боротьбу за єврокубковий трофей

Завдяки підтримці трибун у Броварах хокеїсти «Донбасу» знайшли сили для виходу до третього раунду Континентального кубка. (Фото з сайта hcdonbass.com.)

Одних лише перемог на внутрішній арені керівництву хокейного «Донбасу» відверто мало.
 
 
Маючи у своїй історії перемогу в Континентальному кубку 2013 року, в донецькому клубі знову прагнуть досягти вершин у цьому турнірі.
 
 
Прихід у минулому році на тренерський місток «Донбасу» одного з головних співавторів тієї єврокубкової перемоги — словацького наставника Юліуса Шуплера — красномовно свідчив про бажання власників донецького колективу повторити успіх п’ятирічної давнини.
 
Інша справа, що в умовах кадрового «голоду» досвідченому Шуплеру не вдалося подолати з українським чемпіоном навіть другий раунд КК-2018/2019, хоча «червоно-чорні» й мали у своїй «пульці» перший номер посіву.
 
Аби мінімізувати ризик своєї невдачі на стартовій стадії Континентального кубка 2019/2020 років, у «Донбасі» вирішили виступити господарями «пульки» на етапі другого раунду турніру. Щоправда, приймати гостей iз Сербії, Румунії та Латвії донецькому клубу довелося досить далеко від домашньої ковзанки у Дружківці.
 
З огляду на безпековий компонент, своїх суперників по другому раунду КК-2020 «Донбас» приймав на льоду броварського «Термінала», що під Києвом.
 
Перші два поєдинки — проти «Црвє­ни Звезди» та «Корони» — господарі провели легко й невимушено, розгромивши скромних опонентів iз сумарним рахунком — 14:1.
 
Із двох перемог розпочали своє перебування в Броварах і хокеїсти латвійського «Мого». Відтак саме в очному протистоянні «Донбасу» та «Мого» мало визначитися ім’я єдиного власника перепустки до наступного раунду турніру.
 
Торік на аналогічній стадії КК українському чемпіонові дісталося від іншого латвійського клубу — «Курбадс», тож хокеїсти «Донбасу» були сповнені бажання отримати сатисфакцію за минулу невдачу.
 
Зрештою, з’ясовувати стосунки з «Мого» команді Сергія Вітера довелося довго й напружено — вирішальну крапку в протистоянні хокеїстам удалося поставити лише в затяжній серії післяматчевих булітів.
 
«Пережив дуже сильні емоції. Це відчуття, котрі словами не передати Але це хороший досвід», — заявив після «інфарктної» гри наставник «Донбасу».
 
Поєдинок українського та латвійського чемпіонів розгортався немов на гойдалках. Спочатку попереду були господарі, потім команда Вітера змушена була наздоганяти опонента.
 
Граючи «три на три», полоскотали суперники один одному нерви й в овертаймі. Проте екстранервовою все ж була серія булітів, головними героями котрої стали голкіпери.
 
Білоруському легіонеру «Донбасу» Степану Горячевських пощастило дещо більше від візаві: відбити один із чоти­рьох виходів сам на сам йому допоміг каркас воріт. Автором же переможної шайби у складі українського чемпіона став Олександр Васильєв.
 
«Сьогодні видався справжній фінал. Трохи пощастило, але хлопці напружено працювали 2,5 місяця й це дало результат. Іще раз дякуємо супернику, котрий продемонстрував нам усю серйозність наступного раунду Континентального кубка», — наголосив Вітер.
 
А в третьому раунді КК на «Донбас» у Кракові (15-17 листопада) чекають матчі проти польської «Краковії», білоруського «Нємана» та казахстанського «Бейбариса». До «фіналу чотирьох» пройдуть дві перші команди квартету. 

ТАБЛО

Континентальний кубок. Другий раунд. «Донбас» — «Мого» (Латвія) — 3:2 Б, «Донбас» — «Корона» (Румунія) — 7:1, «Донбас» — «Црвена звєзда» — 7:0.