Черкаські депутати виділили землю під будівництво Центру екстреної медичної допомоги

09.10.2019
У Черкасах депутати міської ради проголосували за виділення земельної ділянки по вулиці Академіка Корольова, 15 для будівництва Центру екстреної медичної допомоги.
 
 
Адже наразі станція швидкої допомоги у Черкасах базується у дуже старих приміщеннях, збудованих ще у добільшовицькі часи. 
 
 
Як розповідає голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко, наразі на Черкащині реєстрацію викликів екстреної медичної допомоги забезпечують 22 диспетчерські.
 
 
Вони розгалужені по всій області та закріплені за п’ятьма станціями «швидкої» — Черкаською, Смілянською, Уманською, Звенигородською та Лівобережною.
 
«Наша мета — створити центральну диспетчерську, яка об’єднає усі служби установи разом в одній будівлі, що забезпечить оперативне управління, налагодження ефективної комунікації усіх служб установи та покращить якість надання екстреної медичної допомоги для жителів Черкащини. Адже для порятунку людських життів важлива кожна хвилина», — наголошує Ігор Шевченко.
 
Проєкт будівництва — один із важливих пунктів Стратегії розвитку Черкаської області. Його загальна вартість 59,1 млн грн. «Кабінет Міністрів уже затвердив фінансування проєкту на 2019-й рік у сумі 14,0 млн грн», — підсумовує Ігор Шевченко.