Трамп пропонував створити на кордоні з Мексикою рів з алігаторами

04.10.2019
Трамп пропонував створити на кордоні з Мексикою рів з алігаторами

Трамп радиться з помічниками: а замість прикордонників будуть крокодили.

Відгородитися від Мексики стіною — таку ідею Дональд Трамп виношував, щойно вступив на президентську посаду.
 
 
Проте цей спосіб боротьби з нелегальними іммігрантами, виявляється, був одним із найгуманніших. Бо, як пише газета «Нью-Йорк Таймс», президент США хотів побудувати уздовж стіни з Мексикою рів та заповнити його... алігаторами.
 
 
Вони, на думку Трампа, були б чудовими охоронцями кордону. 
 
8 жовтня видавництво «Саймон і Шустер» випустить у США книгу «Прикордонні війни: напад Трампа на імміграцію» (Border Wars: Inside Trump’s Assault on Immigration) журналістів «Нью-Йорк Таймс» Джулі Гіршфельд Девіс i Майкла Д. Шера.
 
Книга написана, зокрема, на основі розмов із працівниками Білого дому та адміністрацією Дональда Трампа, які анонімно розповіли, як виглядає битва президента США з нелегальними іммігрантами iз Мексики зсередини.
 
У книзі, уривки з якої газета «Нью-Йорк Таймс» опублікувала в середу, 2 жовтня, описується, зокрема, зустріч в Овальному кабінеті між Дональдом Трампом та його працівниками, яка відбулася в березні 2019 року. Тоді президент США мав необережність поділитися деякими своїми ідеями. Вони були такими шокуючими, що запланована на 30 хвилин нарада розтягнулася до двох годин.
 
Наприклад, Дональд Трамп пропонував підключити стіну до електричного струму чи зупиняти мігрантів пострілами в ноги. Або ж збудувати вже згаданий рів уздовж стіни на мексиканському кордоні та заповнити його зміями чи алігаторами. Президент США цілком серйозно сподівався, що його працівники підготують кошторис витрат на такий проєкт.
 
Інша ідея президента полягала у тому, щоб закрити весь кордон iз Мексикою впродовж 24 годин. Однак його радники побоювалися, що це не дозволить туристам, які перебувають у Мексиці, повернутися до США і спричинить економічне уповільнення обох країн. Їм ледь вдалося відмовити Дональда Трампа. 
 
І хоча жодна з божевільних ідей Трампа не була реалізована, вихід книжки, де вони будуть описані, додасть «перчинки» в його образ. Особливо на тлі останніх подій з імпічментом...