«Динамо» у матчі з «Дніпром-1» здобуло третю поспіль перемогу в Чемпіонаті України

01.10.2019
«Динамо» у матчі з «Дніпром-1» здобуло третю поспіль перемогу в Чемпіонаті України

У матчі з «Дніпром-1» динамівські футболісти здобули третю поспіль перемогу в чемпіонаті країни. (Фото з сайта scdnipro1.com.ua.)

Два паралельні світи нині існує в українській прем’єр-лізі. В одному з них безроздільно, граючи свій моноспектакль, домінує Шахтар», а в іншому — вирує традиційне футбольне життя, зі своїми інтригами та розв’язками.
 
 
Чемпіон останніх трьох сезонів і надалі перебуває в таких ігрових кондиціях, за яких конкурентам лише й залишається, що спостерігати за потужним локомотивом, який на максимальній швидкості мчить до свого чергового тріумфу.
 
 
Дев’яту поспіль перемогу в чемпіонаті країни «гірники» здобули в матчі проти «Ворскли», слідом за динамівцями влаштувавши полтавським футболістам іще один великий розгром.
 
Два з чотирьох голів у ворота «ворсклян» забили нові для донецької «основи» футболісти — екс-футболіст «Шальке» Євген Коноплянка та чемпіон світу у складі збірної України до 20 років Валерій Бондар.
 
Варто відзначити, що проти «Ворскли» «Шахтар» грав напіврезервним складом, економлячи таким чином сили перед гостьовим матчем Ліги чемпіонів з італійською «Аталантою».
 
Перед черговим єврокубковим випробуванням до кадрової ротації також вдався й головний тренер столичного «Динамо». На домашню гру проти новачка еліти — «Дніпра-1» — Олексій Михайличенко виставив одразу двох номінальних форвардів, чого в ігровій схемі «біло-синіх» не спостерігалося вже багато років.
 
«У своєму арсеналі команда повинна мати різного роду тактичні напрацювання. До того ж ми надали ігровий час футболістам, які останнім часом не мали достатньої практики», — відзначив головний тренер динамівської команди.
 
І хоча обидва форварди «біло-синіх» — Фран Соль і Артем Бесєдін — результативними ударами в матчі не відзначилися, особливих проблем у поєдинку з «дніпрянами» київські футболісти не відчули, здобувши третю перемогу в останніх трьох поєдинках ЧУ.
 
Водночас Олексій Михайличенко після гри наголосив, що команда в першому таймі не реалізувала значну кількість голевих моментів і цей елемент потребуватиме подальшого вдосконалення.
 
При цьому, за словами президента «біло-синіх» Ігоря Суркіса, динамівські футболісти вже призвичаїлися до тренерської ідеології Михайличенка, хоча на початку й мали певні проблеми з її сприйняттям. 
 
А от що й надалі залишається поза межами сприйняття футболістів — так це непередбачувані й мало прогнозовані рішення арбітрів.
 
Приміром, суддівська бригада матчу «Динамо» — «Дніпро-1» на чолі з Анатолієм Абдулою подала вболівальникам одразу дві «порції» для критики та обговорення.
 
В одному з моментів головний рефері матчу не зарахував взяття воріт «дніпрян» через офсайд (з огляду на повтор — помилковий) гравця групи атаки.
 
В іншому — призначив сумнівне пенальті у ворота команди з Дніпра. Іще більше здивував арбітр поєдинку «Карпати» — Колос» Іван Бондар, який за гру рукою нагородив жовтою карткою іншого футболіста. Примітно, що подібного роду ексцесів нині дозволяє уникати новітня система ВАР.
 
В Україні її функціонування відбувається лише в тестовому режимі. Проте в Українській асоціації футболу обіцяють, що на початку наступного року на матчах національного чемпіонату «відеоасистент» рефері нарешті запрацює у повноформатному режимі. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 9-й тур. «Шахтар» — «Ворскла» — 4:0 (Бондар, 32; Коноплянка, 50 (пен.); Патрік, 72: Мораес, 77), «Карпати» — «Колос» — 1:2 (Назарина, 28 — Смирний, 8; Волков, 44), «Олександрія» — «Львів» — 2:0 (Банада, 35; Безбородько, 90+2), «Маріуполь» — «Десна» — 0:4 (Хльобас, 20, 67; Філіппов, 21, 81), «Динамо» — «Дніпро-1» — 2:0 (Вербич, 30; Циганков, 80 (пен.)), «Олімпік» — «Зоря» — 0:5 (Юрченко, 40; Русин, 53, 87; Леднєв, 73; Кабаєв, 80; вилучення: Ксьонз, 37 («О»)).
Турнірне становище: «Шахтар» — 27, «Десна», «Динамо» — 17, «Олександрія» — 16, «Зоря» — 15, «Колос» — 14, «Дніпро-1» — 11, «Маріуполь» — 9, «Карпати» — 8, «Ворскла» — 7, «Львів» — 6, «Олімпік» — 5.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 8.