Ужгородський «Минай» несподівано вибив iз розіграшу Кубка України луцьку «Волинь»

27.09.2019
Ужгородський «Минай» несподівано вибив iз розіграшу Кубка України луцьку «Волинь»

Зухвалий новачок першої ліги — ужгородський «Минай» — вибив iз розіграшу Кубка луцьку «Волинь». (Фото з сайта ffu.ua.)

Обтяжені у серпні єврокубковою кваліфікацією «Маріуполь» та «Динамо» домовилися перенести своє очне протистояння на кінець вересня, через що більше місяця турнірна таблиця чемпіонату країни мала дисгармонійний вигляд.
 
 
Минулої середи столична та приазовська команди зрівнялися з іншими колективами УПЛ за кількістю зіграних у ЧУ матчів, водночас цей «поєдинок поза розкладом», у якому фаворит лише в доданий час зумів дотиснути упертого опонента, спричинив прогалину в іншому місці.
 
 
Зайняті поєдинком національної першості, маріупольські футболісти були неспроможні провести в той же день свій поєдинок третього попереднього етапу Кубка України, матчі котрого вiдбулися минулого «мід-уїку».
 
Поставити ж фінальну крапку в розділі під назвою «третій раунд КУ» маріупольці зможуть 2 жовтня, пiсля їхнього побачення з першоліговим «Рухом».
 
Третій попередній етап національного Кубка — стадія, коли до змагань долучається шістка клубів елітного дивізіону, котра на момент жеребкування перебувала в нижній частині турнірної таблиці ПЛ (7-12-те місця).
 
І «Маріуполь», і «Олександрія» — учасники цьогорічних єврокубків — наприкінці серпня демонстрували не надто продуктивний футбол, відтак доволі несподівано опинилися серед учасників третього кубкового раунду, хоча, не виключено, на старті сезону про подібні розклади мало хто думав і в самих клубах, і в Українській асоціації футболу, котра виступає організатором КУ.
Утім реальність виявилася такою, що наприкінці вересня клубу з Олександрії довелося фігурувати одразу в трьох турнірах.
 
«Ми планували, що нам перенесуть кубкову гру, але надійшли документи, що ми граємо з «Діназом» у раніше визначений день. Це зруйнувало наші плани, оскільки ми не готувалися до Кубка України», — так очільник «Олександрії» Володимир Шаран пояснив відсутність основного складу в грі проти представника другої ліги з Вишгорода, що на Київщині.
 
Не поїхав на гру з «Діназом» і сам Шаран, проте це не завадило резервному складу «Олександрії» пробитися до наступного раунду Кубка, хоча й зробити це вдалося вельми непросто, перегравши друголіговий колектив лише в додатковий час.
 
Із перемог розпочали свої кубкові баталії й троє інших клубів з прем’єр-ліги — «Олімпік», «Львів» та «Дніпро-1».
 
А от «Карпатам» виграти протистояння з нижчим за рангом суперником не судилося. Не останній у першій лізі колектив iз Кіровоградщини, до слова, фіналіст минулого кубкового розіграшу, — «Інгулець» — протримався до серії післяматчевих пенальті, після чого вказав «біло-зеленим» на вихід.
 
Вийти поза межі основного ігрового часу довелося й у протистоянні першолігових колективів — «Оболонь-Бровар» та «Гірник-Спорт». Попри те, що в турнірній таблиці «регулярки» суперники перебувають на різних її полюсах, до наступного раунду національного Кубка пробилася команда з нижньої частини протоколу Д-1. 

ТАБЛО

Кубок України. Третій попередній етап. «Кремінь» — «Олімпік» — 2:3, «Миколаїв» — «Чорноморець» — 1:0, «Оболонь-Бровар» — «Гірник-Спорт» — 0:2 (у дод. час), «Минай-Закарпаття» — «Волинь» — 1:0, «Альянс» — «Балкани» — 1:0, «Буковина» — «Львів» — 0:2, «Інгулець» — «Карпати» — 0:0 (по пен. — 7:6), «Діназ» — «Олександрія» — 0:1, «Агробізнес» — «Дніпро-1» — 1:3.
* * *
Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. Перенесений матч 4-го туру. «Маріуполь» — «Динамо» — 0:1 (Вербич, 90+1).
Лідери після 8 турів: «Шахтар» — 24, «Десна», «Динамо» — 14, «Олександрія» — 13, «Зоря» — 12, «Дніпро-1», «Колос» — 11.