Кращим футболістом планети за версією ФІФА знову став Мессі

25.09.2019
Кращим футболістом планети за версією ФІФА знову став Мессі

Ліонель Мессі з нагородою «кращого футболіста світу» 2019 року від ФІФА. (Фото з сайта fifa.com.)

У минулому сезоні багато хто з шанувальників гри номер один не зрозумів, чому «Золотий м’яч» від «Франс футболу» та звання кращого футболіста 2018 року від ФІФА отримав хорват Лука Модріч.
 
 
Утім лейтмотив нагородження віцечемпіона світу та володаря Кубка чемпіонів у складі «Реала» зрозуміти було не надто складно: у світі вже втомилися від безроздільного домінування Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду.
 
 
Виглядало так, що й у нинішньому сезоні звання кращого футболіста планети здобуде незіркова постать.
 
 
До фінальної трійки у голосуванні ФІФА разом із футбольними геніями потрапив голландський захисник «Ліверпуля» Вірджил ван Дейк, і здавалося так, що саме йому дістануться лаври.
 
Ставши разом iз «Ліверпулем» тріумфатором Ліги чемпіонів-2018/2019, у 28-річного капітана зібрної Голландії був вагомий аргумент для протистояння з мастодонтами футбольного світу, один з яких (Мессі) зі своєю рідною «Барселоною» виграв Прімеру й став кращим бомбардиром Суперліги; інший, перейшовши з «Реала» до «Ювентуса», на клубному рівні здобув Скудетто, а з національною збірною переміг у дебютному розіграші Ліги націй.
 
Проте учасники футбольного плебісциту вирішили по-своєму. Найбільшу кількість пунктів у голосуванні — 48 балів — отримав аргентинський форвард «Барси» Мессі. Ван Дейку дісталося 38 голосів респондентів. Трійку ж із 36 пунктами замкнув португалець Роналду, заявивши, що саме голландський захисник «Ліверпуля» найбільше заслуговував на нагороду «кращого футболіста року».
 
«Ван Дейк — неймовірний футболіст. Вірджил дуже добре виступив у минулому сезоні, тож, думаю, він мав більше аргументів, ніж Мессі, для перемоги в голосуванні», — заявив Кріштіану Роналду.
За словами ван Дейка, він не надто сильно засмутився підсумковому вибору футбольного бомонду, оскільки для нього командні нагороди важливіші, ніж персональні здобутки.
 
«Люди обрали Мессі. І я радий за нього. Вважаю Ліонеля, мабуть, найкращим футболістом за всі часи. А порівнювати нашу гру взагалі не варто, адже він — форвард, а я — захисник», — наголосив ван Дейк.
 
Нагадаємо, що саме «Ліверпуль» ван Дейка вибив «Барселону» Мессі з минулого розіграшу Ліги чемпіонів, перегравши каталонців iз загальним рахунком 4:3.
 
Водночас уже вшосте у своїй кар’єрі Ліонель Мессі отримав від ФІФА титул найкращого футболіста планети. І хоча дехто вважає абсурдом перемогу аргентинського генія в голосуванні 2019 року, рідний клуб Лео наводить красномовну статистику, котра свідчить про закономірність його персонального тріумфу.
 
Так, за підсумками минулого сезону, Мессі став чемпіоном i кращим бомбардиром Прімери, отримав «Золоту бутсу» за найбільшу кількість голів у Європі, виграв снайперські перегони в Лізі чемпіонів, а також у складі національної збірної отримав «бронзу» на Кубку Америки.
 
Окрім цього, у «Барсі» відзначають iще більше десятка бомбардирських досягнень свого ідола в історичному ракурсі (як-то 600-й гол у складі «гранатово-синіх» чи 400-й гол у Прімері), котрі прийшлися на сезон 2018/2019 років.
 
«Присвячую цю нагороду моїй родині і всім моїм одноклубникам. А також усім фанатам, завдяки підтримці котрих ми продовжуємо працювати й досягати поставлених цілей», — відзначив Мессі.