Цього літа молоді вчені Сумського національного аграрного університету презентували новий свій винахід: пакет із натуральних рослинних компонентів, вироблений на промисловому обладнанні.
У своєму «Фейсбуці» про це повідомив доцент кафедри технології харчування СНАУ Дмитро Бидюк.
«Сьогодні — особливий день, який увійде в історію. Його можна вважати початком нового етапу проекту FoodBIOPack. Хоча це вже не проєкт, а повноцінна компанія. Саме сьогодні ми з Анастасією Шевцовою вперше після численних невдалих спроб отримали пакет iз натуральних рослинних компонентів. Цей пакет відрізняється від першого нашого прототипу тим, що вироблений він на промисловому обладнанні — екструдері.
Технологію ще треба допрацьовувати, але вже можна впевнено стверджувати — вона працює! Це був тернистий шлях, на якому ми стикалися з багатьма труднощами. Але слово «здатися» відсутнє в нашому словнику! Величезна подяка всім, хто повірив у нас, всіляко допомагав i підтримував! Далі буде...» — написав Дмитро.