Черкаський навчально-реабілітаційний центр розжився власним траспортом

06.09.2019
Черкаський навчально-реабілітаційний центр розжився власним траспортом

Радість від новини про новий мікроавтобус. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

З початком нового навчального року учнів Черкаського навчально-реабілітаційного центру «Країни добра» обласна влада привітала врученням новенького мікроавтобуса.
 
 
Як повідомили «Україні молодій» в Черкаській обласній адміністрації, для купівлі авто з обласного бюджету в цьому році виділили 1,5 мільйона гривень.
 
 
Ключі від мікроавтобуса передав голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко. За його словами, у черкаської влади великі плани щодо розбудови центру, зокрема й ремонту.
 
 
Директорка «Країни добра» Ірина Зганяйко зауважує, що в навчально-реабілітаційному центрі вже впровадили новації, які допомагають малечі з порушеннями слуху адаптуватися та інтегруватися в суспільство.
 
Тут намагаються створити для дітей максимально комфортні умови. З 2015-го року, після реорганізації закладу та створення навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушеннями слуху, приміщення почали активно ремонтувати.
 
Створили спальні кімнати, перебудували класи і кабінети спеціального призначення, бухгалтерію, пральню, замінили систему водопостачання, відремонтували покрівлю.
 
А ще зробили капітальний ремонт харчоблоку, їдальні, центрального входу, побудували пандус, обладнали центральні сходи, провели й поточний ремонт медблоку, корекційної кімнати, майстерні для уроків технічної та обслуговуючої праці, бібліотеки.
 
Також за два роки оновили матеріально-технічну базу, — меблі, текстиль, посуд, технічні засоби навчання, комп’ютерну техніку.
 
Наразі у навчально-реабілітаційному центрі «Країна добра» навчається 100 вихованців з усієї Черкащини, функціонують дві дошкільні групи комбінованого типу.
 
Реабілітаційний та освітній процес у закладі забезпечують 48 педагогічних працівників — учителі-дефектологи, практичний психолог та соціальний педагог, учителі фізичної та лікувальної фізкультури, музичні працівники, вихователі та вчителі-предметники.