За дві доби окупанти 24 рази порушили тишу на Донбасі

30.08.2019
За дві минулі доби зброй­ні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 24 рази порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції наших захисників та об’єкти цивільної інфраструктури із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
 
На Донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» найгарячіше було на позиціях Об’єднаних сил поблизу Лебединського, Павлополя, Водяного, Мар’їнки, Талаківки. Неподалік Широкиного ворог використовував безпілотний літальний апарат iз підвісом, на якому був закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-17), але завдяки швидкому реагуванню та професійним діям наших військових, шкоди нашим Збройним силам завдати не зміг.
 
У ніч на 29 серпня російські окупаційні війська спробували здійснити збройну провокацію та обстріляли підрозділи полку Нацгвардії «Азов» у районі Горлівки. За словами Юрія Бутусова, який і оприлюднив новину на своїй сторінці в «Фейсбуці», «...під час патрулювання «сірої зони» розвідгрупа «Азова» виявила російський підрозділ. Під час короткого бою чотири російськi найманці знищені на місці, один важкопоранений і взятий у полон, йому надається допомога. Захоплено документи, зброю, зроблено фото- і відеофіксацію спроби порушення окупаційними військами Мінських угод і умов припинення вогню».
 
На Луганському напрямку, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», противник обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новолуганське, Зайцеве, Новотошківське, Південне, Світлодарськ.
 
За минулу добу втрат немає, унаслідок ворожих обстрілів один наш воїн отримав поранення.
 
Поблизу Майорська опівдні 28 серпня противник розпочав обстріл цивільної інфраструктури в районі гуманітарного дорожнього коридору «Горлівка — Бахмут». Застосував при цьому гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети. Через такі дії збройних формувань РФ та їхніх посіпак, що становили реальну загрозу життю та здоров’ю мирного населення, а також персоналу контрольного пункту в’їзду-виїзду «Майорське», командувачем операції Об’єднаних сил було прийнято рішення про тимчасове призупинення його роботи. Ввечері того ж дня роботу КПВВ «Майорське» відновлено.
 
До речі, з 1 вересня контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ), що розташовані на лінії зіткнення на Донбасі, перейдуть на осінній режим роботи, працюватимуть  з 07:00 год. до 18:30 год. n