Володимир Зеленський визначився з новим прем’єр-міністром України

28.08.2019
Володимир Зеленський визначився з новим прем’єр-міністром України

Найімовірнішим кандидатом на посаду прем’єр-міністра лишається заступник голови офісу президента Олексій Гончарук.

«Прізвище нового прем’єр-міністра ви почуєте в перші дні роботи Верховної Ради», — саме так відповідали на запитання журналістів «хто ж стане новим прем’єром?» члени команди Володимира Зеленського. Попередньо на цю кандидатуру претендували чотири персони — виконавчий директор компанії «Нафтогаз» Юрій Вітренко, очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв, заступник виконавчого директора МВФ в Україні Владислав Рашкован та заступник керівника  Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Гончарук.
За інформацією ЗМІ, президент уже визначився із новим прем’єром і пропонуватиме парламенту призначити на цей пост саме Олексія Гончарука. Незважаючи на це, за інформацією анонімного джерела, у середу все ще відбудуться заплановані співбесіди та консультації з кандидатурами інших членів Кабміну. «Це не якась недовіра до Гончарука, а розуміння що так чи інакше діяльність будь-якого міністра впливатиме на репутацію президента і він несе відповідальність. Так сприймає суспільство», — пояснює природу співбесід міністрів один iз спiврозмовникiв «УП».
Нагадаємо, попередньо колишній бізнес-партнер президента олігарх Ігор Коломойський заявляв, що серед голов­них претендентів на крісло майбутнього прем’єр-міністра є саме Олексій Гончарук.
Що ж нам відомо про ймовірного прем’єр-міністра? А те, що зараз він працює заступником керівника Офісу президента. За освітою Гончарук юрист, працював керуючим партнером в одній з юридичних фірм. У 2014 році балотувався в народні депутати під №1 списку партії «Сила людей», яка тоді набрала 0,1% голосів. Згодом Гончарук був позаштатним радником міністра екології Ігоря Шевченка, якого запам’ятали як людину, що літала на одному чартері з олігархом Олександром Онищенком. Далі нинішній заступник глави ОПУ працював радником першого віце-прем’єра Степана Кубіва. З 2015 року Гончарук очолив офіс ефективного реагування BRDO, який фінансує Європейський Союз. Цей офіс займається спрощенням системи дер­жавного регулювання у відносинах дер­жави і бізнесу. 
Навесні цього року співзасновник Monobank Дмитро Дубілет познайомив Гончарука з Андрієм Богданом, який і привів його на Банкову. На новій роботі в нього склалися хороші відносини з Богданом. Джерела запевняють, що Гончарук дослухається до свого керівника та не суперечить йому. Нині Гончарук супроводжує президента в робочих поїздках та на важливих економічних зустрічах. 
 

ДО РЕЧІ  

Учора президент Володимир Зеленський призначив Олексія Петрова начальником управління Служби безпеки в Кіровоградській області. Перед цим Петрова звільнено з посади голови департаменту контррозвідки СБУ, відтепер він головуватиме у Кіровоградській області. Петрова раніше називали можливим кандидатом на посаду заступника голови СБУ. За даними розслідування Катерини Каплюк для Bihus.info, перед першим туром президентських виборів він приватизував службову квартиру площею понад 170 кв м у центрі Києва.