«Поверніть подарунок!»: Московія та її прислужники, коли не мають зиску, чинять по-дикунськи

21.08.2019
«Поверніть подарунок!»: Московія та її прислужники, коли не мають зиску, чинять по-дикунськи

(Малюнок Івана МИКОЛАЙЧУКА.)

У соціальних мережах промайнуло цікаве повідомлення: підприємець А. Альоша, який балотувався до ВР України по мажоритарному округу в селищі Зайцеве, що на території «ДНР», забрав назад подарунки, які він щедро роздавав виборцям напередодні голосування з умовою, що всі віддадуть голоси за нього. Він дуже прорахувався та смертельно образився на виборців, бо більшість проголосували за іншого. Тому що пролетів, «як фанера над Парижем», і вирішив забрати подарунки назад. Цікаво, що ж він там дарував, та як відбирав сувеніри?... І от такі добродії лізуть 
у владу...
 
Факт вартий пера гумориста. Дійсно, і смішно, і сумно. Та цей кандидат вчинив так не за досвідом гоголівського Плюшкіна, а за зразком сусідньої держави, яка розперезалася на весь білий світ про свою добропорядність та настирливо набивається Україні у брати. Однак ці «родичі» наплювали на всі пристойності та показали своє справжнє обличчя.
 
Кремль намагається переконати весь чесний люд, що Крим «подарував» Україні особи­сто М. Хру­щов у часи СРСР. Це вигадка та махрова брехня вірних кремлівських псів-політологів.. «Подарунок», якщо таким і вважати Крим, було юридично оформлено згідно з чинним законодавством. Та через півстоліття «братерський» уряд Росії вирішив дати заднього і забрати «презент», наплювавши на закони, звичайну порядність та пристойність.
При цьому чомусь забувають, що як компенсацію за Крим від Української республіки було відрізано райони Кубані, Білгородської, Ростовської, Курської областей — всього 74 тисячі кв. км, або три території Криму.
 
Розмовляючи якось зі знайомим московським журналістом на цю тему, я спитав, чи відбирав він коли-небудь у когось свій подарунок? Він не на жарт образився: «За кого ти мене маєш!»
 
Зрозуміло, таке не прийнято навіть у дикунів. Одначе у Росії, на жаль, закон не писаний.