У Черкасах капітально відремонтували 100-літню будівлю музичної школи

21.08.2019
У Черкасах капітально відремонтували 100-літню будівлю музичної школи

Оновлена Черкаська музична школа №2. (Фото з сайта школи.)

У Черкасах ретельно полагодили міську музичну школу №2, яка розташована на розі вулиці Грушевського та бульвару Тараса Шевченка. Ця будівля була зведена в 1890 році й не ремонтувалася понад 40 років.
 
Як повідомляють «УМ» у Черкаській міськраді, завдяки фінансуванню з міської скарбниці старий будинок перетворився на сучасний острівець культури.
 
«На капітальний ремонт актової зали було витрачено 200 тисяч гривень. Також удалося ґрунтовно відреставрувати фасад музичної школи №2, на що пішло більше мільйона гривень», — розповідають у міській раді Черкас.
 
Набув нового вигляду і паркан музичного закладу — відповідно до грантового проекту візуального мистецтва «Разом зробимо світ добрішим та яскравішим» департамент освіти та гуманітарної політики виділив  кошти на його реалізацію.
 
  Як зазначає директор дитячої музичної школи №2 Людмила Головатюк, «результат себе виправдав, адже 40 років школа не змінювалась, і от зараз така краса». 
 
«Коли я повідомила учням про оновлення зовнішнього вигляду нашої школи, вони не стримували своєї радості. Діти чекають, що з нового навчального року прийдуть у гарну світлу школу», — наголошує Людмила Василівна.
 
До речі, в цьому музичному освітньому закладі 55 викладачів навчають прекрасному 440 учнів.