У кабінеті заступника генпрокурора Анжели Стрижевської виявили «прослушку»

21.08.2019
У кабінеті заступника генпрокурора Анжели Стрижевської виявили «прослушку»

Ті самі прослуховуючі спецзасоби у кабінеті Стрижевської. (Фото з «Фейсбук»-сторінки Лариси Сарган.)

Несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби виявили у службовому кабінеті заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської на Різницькій іще 17 серпня. На місце відразу викликали слідчо-оперативну групу СБУ, яка зафіксувала даний факт і відкрила відповідне кримінальне провадження. 
Як повідомляє прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у «Фейсбуці», для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника генпрокурора, або від самого генпрокурора. Але в ГПУ прослуховування Стрижевської не санкціонували.
 
При цьому пані Сарган озвучила позицію керівництва ГПУ: мовляв, до встановлення «прослушки» може бути причетний директор НАБУ Артем Ситник. 
 
«Ми пов’язуємо це з тим, що саме цей заступник — Анжела Стрижевська — є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по Артему Ситнику», — наголосила речник генпрокурора. 
 
За словами пані Сарган, у вівторок, 20 серпня о 9:00 у Сарненському суді Рівненщини мало відбутися чергове засідання з розгляду адміністративного протоколу, складеного на директора НАБУ Артема Ситника через відпочинок на одній із мисливських баз у Рівненській області.
Як раніше повідомляла «УМ», вказаний адмінпротокол стосується відпочинку Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші, зацікавлені у «співпраці» з НАБУ люди, але пан Ситник не вказав суму в декларації.
 
Понад місяць тому, 12 липня, поліцейський зачитав Ситнику адмінпротокол про корупцію просто на трасі під Полтавою, оскільки останній «сховався» і вчергове не з’явився на виклик до поліції. Після чого у ГПУ зазначили, що відтепер усі необхідні дії завершено і справа проти очільника НАБУ пішла до суду.
 
 
У свою чергу, Артем Ситник вважає вручений йому адмінпротокол необґрунтованим і сумнівається в неупередженості судді, який розглядає цю справу. 
 
Цікаво, що заступник генпрокурора Стрижевська опосередковано фігурує і в «свіжішому» провадженні — у так званій справі колишнього соратника Луценка Юрія Гримчака, ареш­тованого днями за підозрою у корупції. 
 
Згідно з офіційним повідомленням НАБУ про затримання заступника міністра МінТОТ Юрія Гримчака, той нібито заявляв підприємцям, що за хабарі міг звернутися до заступниці генпрокурора, щоб «остання вплинула на голову Касаційного цивільного суду» для прийняття необхідного судового рішення.
 
У повідомленні НАБУ не вказувалося прізвище заступниці генпрокурора, але, за неофіційними каналами, у бюро зазначили журналістам, що йдеться саме про пані Стрижевську. Втім, можливо, керівництво НАБУ тим самим намагалося свідомо заплямувати репутацію Стрижевської, враховуючи той факт, що саме вона підтримує адмінпротокол по Ситнику в суді. n