Бойовик «ДНР» на вільній Донеччині намагався отримати внутрішній і закордонний паспорти України

09.08.2019
Бойовик «ДНР» на вільній Донеччині намагався отримати внутрішній і закордонний паспорти України

Масово міняють російські на українські. (Фото з сайта politrada.net.ua.)

Минулої доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки десять разів порушили режим припинення вогню.
 
Принаймні, про саме таку кількість повідомив пресцентр штабу ООС. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.
 
На донецькому напрямку в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив обстріли позицій Об’єднаних сил поблизу Водяного, Лебединського, Новотроїцького, Богданівки. 
 
На Луганському напрямку, за який відповідає оперативно-тактичне угруповання «Північ», позиції наших захисників були обстріляні неподалік Луганського, Південного, Новозванівки, Зайцевого, Кримського. 
 
За минулу добу втрат із нашого боку не зафіксовано.
 
У середу, 7 серпня, співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, затримали в Донецькій області учасника проросійських незаконних збройних формувань, мешканця Краматорська, який у 2015 році долучився до бойовиків «ДНР».
 
Зловмисник служив автоматником у складі 5-ї ОМБР «ДНР», бандформуванні «Пятнашка» і так званому козачому 11-му батальйоні «ЛНР».
 
Також бойовик збирав інформацію про чисельність, дислокацію та маршрути пересування українських військових. Правоохоронці затримали його під час перебування у родичів на підконтрольній українській владі території, куди той прибув для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів.
 
Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, і утримують під вартою.