Американські ЗМІ повідомляють про смерть сина Усами бен Ладена

02.08.2019
Американські ЗМІ повідомляють про смерть сина Усами бен Ладена

За допомогу в розшуку Хамзи бен Ладена США обіцяли мільйон доларів.

«Радіо Свобода» повідомляє з посиланням на американські ЗМІ, що Хамза бен Ладен, син засновника екстремістської організації «Аль-Каїда» Усами бен Ладена, мертвий. Аме­риканська преса посилається на джерела у Білому домі.
 
 
Телеканал NBC News першим повідомив, що Білий дім переконаний, що Хамза бен Ладен дійсно був убитий у результаті операції, в якій брали участь і США.
 
 
Газета «Нью-Йорк Таймс» повідомляє, що операція відбулася в останні два роки, але до недавнього часу не було переконливих доказів, що молодший бен Ладен дійсно мертвий.
 
Держдепартамент США заявив 28 лютого, що американська влада пропонує винагороду до 1 мільйона доларів за інформацію про місце перебування Хамзи бен Ладена. У США його вважають одним із головних керівників «Аль-Каїди».
 
«Хамза бен Ладен оприлюднив в інтернеті аудіо- й відеоповідомлення, закликаючи своїх послідовників почати напади на США та їхніх західних союзників. Він пригрозив нападами на Сполучені Штати, щоб помститися за вбивство батька американськими службами у травні 2011 року», — йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій 28 лютого.
 
США вторглися в Афганістан наприкінці 2001 року через те, що уряд під керівництвом талібів захищав «Аль-Каїду» і старшого бен Ладена, який організував терористичні напади в США 11 вересня 2001 року, коли загинуло близько трьох тисяч людей.
 
«Талібан» втратив владу, а бен Ладен, який ховався на півночі Пакистану, загинув унаслідок американського авіаудару 2011 року.
 
За різними повідомленнями, Хамза бен Ладен міг переховуватися у Пакистані, Афганістані, Сирії чи Ірані. За повідомленням офіційної саудівської газети «Розум аль-Кура», Саудівська Аравія, де Хамза бен Ладен народився, позбавила його громадянства.