На Черкащині п’яний молодик поранив ножем у спину поліцейського

12.07.2019
У місті Монастирище Черкаської області поранили поліцейського. На нього з ножем напав дебошир, якому правоохоронець зробив зауваження у своєму гуртожитку.
 
24-річний капрал поліції почув підозрілий шум та гуркіт на поверсі і вийшов із кімнати, аби з’ясувати, що відбувається. В коридорі побачив п’яного чоловіка, який гучно стукав у сусідські двері. Зробив йому зауваження, аби той припинив порушувати громадський спокій.
 
Правоохоронці кажуть, що їхній колега відразу повідомив хулігану, що він співробітник поліції. Однак дебошира це так роздратувало, що він дістав ножа і щосили вдарив ним правоохоронця у спину і швидко втік. Із проникаючим ножовим пораненням у важкому стані постраждалого госпіталізували у медзаклад. 
 
Слідчим відділенням Монастирищенського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
 
Під час оперативно-розшукових заходів спільними силами Черкаського департаменту внутрішньої безпеки, Уманського та Монастирищенського відділення поліції було встановлено особу нападника, який важко поранив поліцейського, — 27-річного раніше судимого жителя села Івахни.
 
У поліції кажуть, що після нападу на поліцейського зловмисник подався до своєї знайомої з Монастирища. Там його і виявила поліція. Там же знайшли ніж та куртку зі слідами крові, які вилучено слідчими як речові докази. Нападника затримано та доставлено до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення.