Катерина Кухар зіграє приму цирку в новому фільмі за романом Софії Андрухович

05.07.2019
Катерина Кухар зіграє приму цирку в новому фільмі за романом Софії Андрухович

Любителі сучасної української прози вже давно з нетерпінням очікують екранізації роману молодої письменниці Софії Андрухович «Фелікс Австрія», що став переможцем конкурсу всеукраїнської премії Книга року ВВС у 2014 році.
 
 
І нарешті дочекалися — роман узяли до роботи під робочою назвою «Віддана».
 
 
Те з напрацьованого, що довелося побачити, вражає дивовижними декораціями у стилі арт-нуво, а рекламний плакат, виконаний у стилістиці відомого художника часів Австро-Угорщини Альфонса Мухи, просто змушує зі ще більшим нетерпінням чекати прем’єри фільму.
 
Зйомки проходять у Чернівцям, хоча події роману відбуваються в Станіславові (нинішній Івано-Франківськ) — одному з міст Австро-Угорської імперії. 
 
Не відстають у майстерності й художники з костюмів, зокрема Леся Патока, що створила неймовірний костюм циркової артистки, яку гратиме прима-балерина Київської опери, а за сумісництвом ще й найпринциповіша суддя конкурсу «Танці з зірками» Катерина Кухар. Це перша спроба зірки балету зіграти в повному метрі.
 
Своїми емоціями Катерина поділилася з медіа, розповівши, що була в захваті від зйомок, де їй довелося танцювати і навіть виконати цирковий трюк, а для цього — попрацювати з каскадерами. Словом, адреналін на знімальному майданчику зашкалював. 
 
Проте найбільше балерині сподобався костюм, у якому вона виступала. Для створення цього дива Лесі Патоці довелося обнишпорити весь Чайна-таун у пошуках деталей, які вона привезла з Бангкока, а вже вдома — збирала, компонувала, клеїла, тонувала, словом, створила диво-дивне з десяти метрів червоного шовку, розшитого вручну золотими нитками.
 
У результаті вийшов стрій зі струменистими рукавами, з вигаптуваним випуклим, майже об’ємним драконом, що ніби оповиває фігуру танцюристки, яку й грає Катерина.
 
Тільки робота над вишивкою зайняла у майстринь два тижні, тож такий оригінальний та єдиний у своєму роді костюм вартий вітрини музею.
 
Творці фільму готують нам іще чимало несподіванок та сюрпризів, тож запасаємось попкорном і чекаємо прем’єри.