Чехія скоротила авіасполучення з Росією

03.07.2019
Прага значно обмежила кількість дозволів на польоти російських авіакомпаній до Чехії.
 
Причиною такого кроку вважають те, що обидві країни не змогли досягти домовленості стосовно рейсів національного перевізника Чехії «Чеські авіалінії» (Czech Airlines) до Сеула через Сибір. 
 
Москва запропонувала дуже невигідні умови чеському національному авіаперевізнику на транссибірських маршрутах. Виходячи з цього, міністерство транспорту Чехії прийняло рішення анулювати дозволи на окремі рейси російських авіакомпаній. 
 
«Щоденну кількість рейсів «Аерофлоту» на маршруті Москва—Прага—Москва скорочено з шести до двох», — повідомило джерело в керівництві авіаційної галузі Чехії. «Міністерства транспорту Чехії і Росії не змогли домовитися про частоту рейсів національних авіакомпаній», — повідомляє зі свого боку агенція ТАСС. 
 
Отримавши ляпас від чехів, російська сторона зробила вигляд, що це вона його дала. «Аерофлот» повідомив, що скасовує, починаючи з вівторка, 2 липня, рейси до Праги з огляду на рішення влади Чехії.
 
Слідом за національним російським перевізником про такі ж рішення повідомили «Уральські авіалінії» та російський лоукостер «Побєда», який здійснював рейси до Карлових Вар. 
 
«Аерофлот» запропонував пасажирам із квитками до Чехії повернути їх вартість чи переоформити на альтернативні європейські напрямки.