Екологічне 3 липня: українців закликають на день відмовитися від поліетилену

21.06.2019
У Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, 3 липня, українців також закликають долучитися до такої акції.
 
За словами міністра екології Остапа Семерака, впродовж 24 годин співвітчизники без втрат та психологічних травм зможуть прожити, якщо не використовуватимуть шкідливі для довкілля мішечки.
 
«Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, між­фракційним об’єднанням депутатів «Зелена енергія змін» та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили в цей день провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену», — наголосив Остап Семерак.
 
Міністр додав, що пластиковим пакетам давно є прекрасні альтернативи: тканинні екоторбинки, паперові пакети і навіть власноруч зроблені сітки, які в народі називають «авоськами». 
 
Цією акцією, зазначає Остап Семерак, пропонується не лише привернути увагу суспільства до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля шкідливими для природи відходами.
 
Відмова від пакетів хоча б на день має посприяти популяризації доступних кожному екологічних рішень серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.