У Макіївському лісництві на Черкащині реанімували цілющу криничку віком майже 170 років

12.06.2019
На Черкащині лісівники продовжують знаходити та повертати до життя давні джерела з цілющою водою.
 
Прочувши про таку ініціативу, мешканці села Макіївка Смілянського району створили ініціативну групу, звернулися по допомогу до місцевих лісівників та реанімували криничку з рекреаційно-відпочинковою зоною біля давнього лісового джерела в урочищі «Альпеня». Про це «УМ» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
 
Біля джерела, яке відоме ще з 1850 року, працівники Макіївського лісництва Кам’янського лісгоспу разом із сільською громадою облаштували необхідні для подорожнього зручності, аби й надалі кожен мандрівник мав змогу посмакувати дивовижною водою, яка надає сили та енергії, розповіли лісівники.
 
За свідченнями місцевих старожилів, Макіївка здавна була багатою на лісові джерела. Донині у лісовому масиві Макіївського лісництва збереглися три джерела, якi доглядають як лісівники, так і громада. Джерело, що відновили в урочищі «Апельня», започатковувало місцеву річку Лебединку.
 
До речі, не так давно в сусідньому селі Буда — Макіївка, за ініціативи Смілянської районної організації ВО «Черкащани» та за підтримки місцевого ТОВ «Агро-Рось», провели суботник і впорядкували ще одне цілюще і давнє джерело, назване іменем Пресвятої Богородиці.