За крок від фіналу: сестри Кіченок вдало виступили в парних змаганнях ґрунтового «шолома»

12.06.2019
За крок від фіналу: сестри Кіченок вдало виступили в парних змаганнях ґрунтового «шолома»

Українка Надія Кіченок та пакистанець Айсам-уль-Хак Куреши дійшли до півфіналу у міксті. (Фото з сайта btu.org.ua.)

На відміну від одиночного розряду «Ролан Гарросу», де жодному з представників українського тенісу не вдалося пройти далі третього кола, у парі та міксті наші майстри ракеток виступили краще. 
 
 
Так, Людмила Кіченок у парі з чемпіонкою французького «шолома» в одиночній сітці 2017 року латвійкою Єлєною Остапенко дійшла до чвертьфіналу.
 
 
Українсько-латвійський дует здобув на турнірі три перемоги, проте у боротьбі за півфінал поступився шостим сіяним — бельгійці Елізі Мертенс та представниці Білорусі Аріні Соболенко (5:7, 2:6).
 
 
У змішаному парному розряді Людмила у тандемі з мексиканцем Сантьяго Гонсалесом програла матч 1/8 фіналу: вони поступились французькій парі Амандін Есс / Бенжмен Бонзі (6:3, 5:7, 4:10).
 
Натомість її сестра Надія зупинилась за крок від вирішального поєдинку у міксті. В 1/2 фіналу українка та пакистанець Айсам-уль-Хак Куреши у трьох сетах програли дуету Габріела Дабровскі / Мате Павіч (Канада / Хорватія) — 7:6, 1:6, 8:10.
 
У класичній парі Надія та американка Ебігейл Спріс дійшли до третього раунду, поступившись тандему Юханна Ларсон / Кірстен Фліпкенс (Швеція / Бельгія) — 3:6, 2:6.
 
Непогані результати сестер на французьких кортах позитивно вплинули і на їхні позиції у парному рейтингу WTA — Людмила піднялась на 39-те місце, а Надія — на 47-ме.
 
Попри ранній виліт в індивідуальному розряді, зберігають місця у топ-35 три українки — Еліна Світоліна (№ 7), Леся Цуренко (№ 32) та Даяна Ястремська (№ 35). У першій сотні табеля про ранги залишається Катерина Козлова (70-та позиція). 
 
Натомість Марта Костюк, яка пропустила ґрунтовий «шолом», стала фіналісткою турніру ITF W60 у польському Торуні та повернулась до топ-200 (178-ма позиція). Серед чоловіків найвище розташувався Сергій Стаховський — 121-ше місце.
 
Дещо несподіваним вийшов фінал «Ролан Гарросу» у жіночій сітці: після вильоту минулорічної чемпіонки — румунки Сімони Халеп — перший трофей серії «Великого шолома» завоювала австралійка Ешлі Барті. У фіналі вона здолала чешку Маркету Вондроушову — 6:1, 6:3.
 
Водночас чоловічий фінал пройшов без сенсацій: титул розіграли два найкращі «ґрунтовики» ATP-туру — іспанець Надаль та австрієць Тім. Молодий австрієць зумів виграти лише один сет — 3:6, 7:5, 1:6, 1:6. Для «короля ґрунту» це третій поспіль та загалом рекордний дванадцятий трофей на «Ролан Гаррос».
 
«Я й не мріяв про можливість зіграти 12 фіналів у Парижі, але зараз це моя реальність. Моя мета — йти далі, отримувати задоволення від того, що роблю», — заявив після перемоги іспанський тенісист. 

ТАБЛО

«Ролан Гаррос». Жінки. Пари. 1/8 фіналу. Надія Кіченок (Україна) / Ебігейл Спірс (США) — Юханна Ларсон (Швеція) / Кірстен Фліпкенс (Бельгія) — 3:6, 2:6. 
1/4 фіналу. Людмила Кіченок (Україна) / Єлєна Остапенко (Латвія) — Еліза Мертенс (Бельгія) / Аріна Соболенко (Білорусь) — 5:7, 2:6.
Мікст. 1/8 фіналу. Л. Кіченок / Сантьяго Гонсалес (Мексика) — Амандін Есс / Бенжмен Бонзі (обидва — Франція) — 6:3, 5:7, 4:10.
1/2 фіналу. Н. Кіченок / Айсам-уль-Хак Куреши (Пакистан) — Габріела Дабровскі (Канада) / Мате Павіч (Хорватія) — 7:6, 1:6, 8:10.
Жінки. Одиночний розряд. Фінал. Ешлі Барті (8, Австралія) — Маркета Вондроушова (Чехія) — 6:1, 6:3.
Чоловіки. Одиночний розряд. Фінал. Рафаель Надаль (2, Іспанія) — Домінік Тім (4, Австрія) — 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.