Українські збірні з футболу продовжують радувати вболівальників як грою, так і результатом

11.06.2019
Українські збірні з футболу продовжують радувати вболівальників як грою, так і результатом

Гравці національної збірної святкують четверте взяття воріт Сербії. (Фото з сайта ua.tribuna.com.)

Молодi та фартовi

 
Початок червня виявився дуже насиченим для футбольних уболівальників України: молодiжна збірна (U-20) продовжує свій шлях на чемпiонатi свiту, а головна команда — на євровідборі. Й обидві команди тішать своїми результатами.
 
 
Підопічні Олександра Петракова (U-20) минулої п’ятниці, 7 червня, досягли небаченого раніше успіху, а саме — півфіналу молодіжного чемпіонату світу. Так високо ще не ступала нога українського футболіста.
 
У чверть­фінальному поєдинку наша команда мінімально переграла однолітків iз Колумбії. Єдиним забитим м’ячем у зустрічі відзначився Данило Сікан — кращий бомбардир збірної на цьому турнірі, на його рахунку чотири точні влучання в чотирьох матчах.
 
На тлі загальної ейфорії ложкою дьогтю стала травма юного динамівця Дениса Попова. Наш захисник постраждав після важкого зіткнення з колумбійцем Карбонеро і, як результат, не зміг продовжити матч.
 
Після гри стало відомо, що Денис не зможе допомогти своїй команді у півфінальному протистоянні з національною командою Італії.
 
Проте у півфіналі Олександр Петраков зможе розраховувати на свого основного голкіпера Андрія Луніна.
 
«За домовленістю головних тренерів обох збірних, у табір U-20 талановитий голкіпер вирушить чартерним рейсом одразу після матчу національної збірної проти Люксембургу», — написав президент УАФ Андрій Павелко на своїй сторінці у «Фейсбуцi». 
 
Для чого тренери команд «висмикують» юного голкіпера, не зрозуміло. Сподіваємось, що часті переїзди не завадять Луніну допомогти обом командам досягти позитивного результату.

Вiдправили сербiв в аутсайдери

Не відстає від своїх юних товаришів і перша команда. Підопічні Андрія Шевченка в п’ятницю на «Арена Львів» провели феєричну гру проти збірної Сербії. У цьому матчі було все: голи на будь-який смак, змістовна гра й непідробні емоції (чого тільки варті сльо­зи батька Романа Яремчука).
 
Початок розгрому поклав Віктор Циганков: віце-капітан «Динамо» за три хвилини оформив дубль і просто погнав свою команду вперед. Не відстав від свого колеги й багаторічний лідер атаки збірної Євген Коноплянка, який теж двічі розписався у сербських воротах. 
 
Але головним забитим м’ячем цього вечора став гол Романа Яремчука, який після тривалої голевої засухи нарешті зумів відзначитися у футболці збірної України. Сподіваємось, цей гол вселить упевненість у нашого нападника і він продовжить свій результативний почин.
 
Підтвердженням вдалої гри і так званою «вишенькою на торті» стало скандування стадіоном «Шева, Шева». Переповнена чаша «Арени Львів» стоячи аплодували керманичу національної збірної. У футболі це вища похвала для команди та тренера. Спробуйте згадати, коли востаннє вболівальники скандували ім’я головного тренера збірної? Погодьтесь, що футбольна Україна такого не бачила давно.
 
Чергові три залікові пункти в скарбничці нашої збірної, але не варто розслаблятись, адже на команду вчора чекав не менш відповідальний i принциповий матч проти збірної Люксембургу. Не впадати в ейфорію закликає й Андрій Шевченко.
 
«Ейфорії немає. Я вірю в роботу та ставлення гравців. Потрібно наполегливо тренуватися. Ми зіграли чудовий матч, але треба рухатися далі. Готуватимемося та будемо намагатися зіграти ще один матч на високому рівні», — сказав Шева відразу після переможного матчу.
 
Не слід забувати, позитивний результат у матчі з Люксембургом дозволить нашій жовто-синій дружині закріпитися на першому рядку відбіркової групи й суттєво збільшити свої шанси на вихід до фінальної частини Євро-2020.