У Черкасах офіційно й урочисто відкрили Тиждень сталої енергетики

07.06.2019
У Черкасах офіційно й урочисто відкрили Тиждень сталої енергетики. Стартував він у сквері «Водограй» біля «Черкасиводоканалу». 
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, усе це дійство було організоване задля виховання у містян екологічного мислення і збереження навколишнього середовища.
 
Адже європейський тиждень сталої енергетики — це ініціатива ЄС, започаткована ще 2006 року. Відтоді щороку в червні по всій Європі проходять заходи, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії.
 
«Коли ви чистите зуби — закривайте свої крани. Адже вода нам життєво необхідна й тому вкрай важливо раціонально використовувати цей ресурс. Коли ви виходите з приміщення — вимикайте світло. Ці прості дії допоможуть зекономити не тільки кошти, а й зберегти планету для наступних поколінь», — зазначила на відкритті Тижня сталої енергетики заступниця міського голови Черкас Людмила Бордунос.
 
Також того дня для усіх присутніх було організовано екскурсію на Черкаський водоканал, працівники якого розповіли про історію підприємства, про водопостачання міста й наголосили на необхідності берегти воду. А виступи творчих дитячих колективів наповнили свято гарним настроєм.
 
Тиждень сталої енергетики триватиме у Черкасах до 12 червня. За цей період у місті над Дніпром пройдуть концерти дитячих колективів на тему «Екологічна мрія», буде організовано інтерактивну гру «Зелений менеджер», екоквест для школярів «Залізний кінь» та науковий пікнік «Кліматичний челендж».