Бойовики найбільше гатять на донецькому напрямку, на луганському — стабільно складно

05.06.2019
Бойовики найбільше гатять на донецькому напрямку, на луганському — стабільно складно

Хвилина перепочинку на передовій. (Фото Ірини Рибакової з «Фейсбука».)

За минулу добу противник понад 20 разів порушив режим припинення вогню, при цьому шість із них — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 мм і 82 мм.
 
 
Також збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки обстріляли підрозділи Збройних сил з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. 
 
 
На донецькому напрямку під обстріли потрапили наші позиції в районі населених пунктів Новоселівка друга, Верхньоторецьке, Василівка, Миколаївка, Докучаївськ, Лозівський.
 
Поряд із Крутою Балкою та Камянкою обстрілювали українських воїнів із протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок ЗУ-23-2 i станкових протитанкових гранатометів. Традиційно гаряче було під Пісками, Водяним, Опитним, Авдіївкою та Спартаком. 
 
На луганському напрямку ворог обстріляв позиції наших захисників у районі Попасної, Молодіжного, Новозванівки, Калинового.
 
Представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил розкрили дев’ять кримінальних злочинів, три з яких пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.
 
За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів шістьох осіб.
 
Групи цивільно-війсь­кового співробітництва Об’єднаних сил укотре допомогли харчами та предметами першого вжитку малозабезпеченим i багатодітним сім’ям у населених пунктах Криничне, Роти і Воздвиженка й забезпечили роботу ремонтної бригади Попаснянської РЕС із відновлення електропостачання в населеному пункті Троїцьке.
 
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка під контролем Об’єднаних сил. На кожний обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь. Втрати ворога уточнюють.