Сестри Вачовскі знімуть продовження легендарної «Матриці»

05.06.2019
Сестри Вачовскі знімуть продовження легендарної «Матриці»

Сестри Вачовскі розпочали роботу над продовженням культової трилогії «Матриця». (Для тих, хто добре пам’ятає, що режисерами перших частин стрічки були брати Вачовскі, зазначимо, що ніякої помилки немає: Ларрі та Ендрю змінили стать і тепер звуться Лана та Лілі, тобто сестри Вачовскі.)
 
 
Сенсаційну новину про продовження фільму повідомив у інтерв’ю Yahoo Movies режисер і каскадер Чад Стахелскі.
 
 
Отже, знаменита фраза з «Матриці» «Немає ніякої ложки», яка означає ілюзорність чого-небудь, набуває цілком реальних обрисів. 
 
Уперше чутки про перезапуск культового фільму з’явилися у березні 2017 року. Як повідомляв The Hollywood Reporter, проект уже був на столі Warner Bros, актора Майкла Б. Джордана розглядали на головну роль у фільмі, а над сценарієм працював автор «Месників» Зак Пенн. Але дует Вачовскі не мав наміру брати участь у проекті, а без них і нова «Матриця» не була б тим, завдяки чому вона потрапила до класики наукової фантастики.
 
«Я дуже щасливий, що Вачовскі не просто знову знімуть «Матрицю», а й розширять те, за що ми всі любили цей фільм», — додав Чад Стахелскі, який, нагадаємо, був дублером актора Кіану Рівза, виконавця головної ролі. 
 
Перша частина стрічки вийшла (важко повірити!) в 1999 році. 20 років тому це був і справді приголомшливий фільм із фантастичними спец­ефектами. Для Кіану Рівза стрічка стала визначальною в кар’єрі. Власне, помітніших робіт у кіно в нього після «Матриці» так і не було.
 
Чи повернеться Рівз у четверту частину фантастичної кіноепопеї, наразі залишається загадкою. Хоча сам актор неодноразово заявляв, що з задоволенням узяв би участь у четвертій «Матриці», але за умови, що над нею працюватимуть Вачовскі.