В Оршанці на Черкащині більше тисячі прикордонників присягнули на вірність Україні

04.06.2019
В Оршанці на Черкащині більше тисячі прикордонників присягнули на вірність Україні

Урочиста присяга на вірність Україні. (Фото надане Оршанецьким центром підготовки особового складу Державної прикордонної служби України.)

В Оршанці на Черкащині на вірність Україні присягнули більше тисячі прикордонників. Усі вони пройшли повний курс загальновійськової підготовки, отримавши теоретичні знання і практичні навички.
 
 
Урочистості відбулися в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені Героя України генерал-майора Ігоря Момота. 
 
 
Молодих прикордонників привітав заступник директора департаменту-начальник управління професійної підготовки та організації освітньої діяльності полковник Олег Фігура.
 
За його словами, клятва вірності своїй Батьківщині — це особливий, надзвичайно відповідальний та хвилюючий момент у житті кожного військовослужбовця.
 
«Впевнений, що кожен із хлопців буде сумлінно виконувати свій службовий обов’язок, продовжуючи славні традиції прикордонників України. Тож бажаю їм здоров’я, сил та натхнення», — каже полковник Олег Фігура.
 
Також під час урочистостей військовослужбовцям Оршанецького навчального центру були присвоєні чергові військові звання, а священнослужителі освятили та благословили юнаків на охорону кордонів України.
 
Церемонія присяги завершилась урочистим маршем персоналу Головного центру та молодого поповнення Державної прикордонної служби України.