Прорахунок суперчемпіона: як у супертяжкому боксі несподівано з’явився новий король

04.06.2019
Прорахунок суперчемпіона: як у супертяжкому боксі несподівано з’явився новий король

Мегасенсація у «супертяжках»: Енді Руїс відібрав чотири чемпіонські пояси у Ентоні Джошуа. (Фото з сайта eurosport.com.)

Після того як абсолютний чемпіон у важкій вазі Олександр Усик вирішив перейти у «супертяжі», в боксерському світі активно обговорювалася можливість його зустрічі з Ентоні Джошуа, котрому до останнього часу належала левова частка чемпіонських поясів у суперважкому дивізіоні.
 
 
Однак минулої суботи в Нью-Йорку британський велетень зазнав сенсаційного фіаско в бою з маловідомим американцем Енді Руїсом, і тепер Джошуа та його промоутер Едді Хірн змушені думати не про побачення з Усиком, а обмірковувати способи повернення утрачених трофеїв — поясів WBA, WBO, IBF, IBO.
 
 
«Неймовірно! Я не знаю, що сказати. Це бокс. У чому причина поразки Джошуа? Думаю, в ментальності», — заявив Усик, який на власні очі спостерігав за побиттям атлетичного британця.
 
Загалом, у боксерській спільноті переконані, що найближчим часом має відбутися бій-реванш між Руїсом та Джошуа, в якому Ентоні зможе легко повернути свої чемпіонські відзнаки.
 
«У нас бувають злети й падіння, але сьогодні Джошуа не пощастило. Це супертяжкий дивізіон, і тут таке трапляється. Ентоні, відпочинь, відновись, перебудуйся і повертайся на ринг», — заявив інший британський «супертяж» Тайсон Фьюрі, котрий свого часу позбавив статусу супер-чемпіона Володимира Кличка.
 
Нагадаємо, що після тієї поразки Фьюрі Володимир так і не зміг повернути собі чемпіонські регалії, повторно програвши битву за «супертяжкий олімп» Ентоні Джошуа. Утім, у випадку з Кличком-молодшим продовжити боротьбу за чемпіонські пояси йому завадив немолодий вік.
 
Натомість Джошуа у свої 29 років матиме ще не одну можливість для чемпіонського сходження. Перша ж поразка Ентоні на профі-ринзі має повернути його з небес на землю.
 
«Він ніколи не був справжнім чемпіоном. Уся його кар’єра складається з брехні, подарунків та протиріч. Тепер ми розуміємо, хто від кого втікав», — заявив чемпіон світу за версією WBC у супертяжкій вазі Деонтей Уайлдер, який, без сумніву, одним із перших спробує кинути виклик сенсаційному володарю чотирьох чемпіонських поясів Руїсу.
 
Новоспечений супер-чемпіон наголосив, що він не проти реваншу з Джошуа, але «просто зараз він хоче святкувати свій тріумф».
 
«Я — мексиканський воїн. У мені тече мексиканська кров. І я переписав історію для Мексики», — відзначив Енді.
 
Попри те, що перші три раунди чемпіонського бою він програв, опинившись при цьому одного разу в нокдауні, Руїс знайшов у собі сили й у сьомому раунді достроково завершив протистояння.
 
«Я вперше в кар’єрі опинився на настилі рингу, але це зробило мене сильнішим. Мені захотілося негайно повернути боржок. Я дотримувався плану моїх тренерів, і все вийшло», — підсумував Руїс.