Жодній з українських тенісисток в одиночній сітці не вдалося пройти далі третього кола «Ролан Гарросу»-2019

04.06.2019
Жодній з українських тенісисток в одиночній сітці не вдалося пройти далі третього кола «Ролан Гарросу»-2019

Чинна тріумфаторка «Ролан Гарросу» Сімона Халеп у третьому колі змусила зачохлити ракетку нашу Лесю Цуренко (на фото). (Фото з сайта tennisua.org.)

Попри масоване представництво України в одиночній сітці «Ролан Гарросу»-2019 жодному з повпредів вітчизняного тенісу, двоє з яких мали «сіяний» статус, не вдалося пробитися далі третього раунду.
 
 
Звісно, найбільше турнірних сподівань було пов’язано з кращою тенісисткою країни й дев’ятою ракеткою світу Еліною Світоліною.
 
 
Однак наслідки нещодавно отриманої травми коліна не дозволили їй навіть повторити своє попереднє досягнення на «Френч Оупен».
 
 
Бодай дійти до чвертьфінальної стадії Еліні не дозволила тріумфаторка Відкритої першості Франції-2016 Гарбіньє Мугуруса.
 
Незважаючи на те, що в оновленому рейтингу WTA титулована іспанка посідає нижчу (19-та позиція) за приму українського тенісу позицію, на паризькому ґрунті в третьому колі вона безапеляційно переграла українку, посіяну в Парижі під дев’ятим номером — 6:3, 6:3.
 
«Сьогодні мені чомусь дуже не вистачало концентрації. Інколи під час розіграшiв я приймала незрозумілі неправильні рішення. Скоріше за все, причина цього — брак ігрової практики. Я зіграла занадто мало матчів на ґрунті. Коліно й надалі дає про себе знати. Я перебуваю в незрозумілій ситуації», — підсумувала свій виступ на цьогорічному «Ролан Гарросі» Світоліна. 
 
Відзначимо, що поєдинок другого раунду Світоліна подолала без боротьби, оскільки її суперниця — четверта ракетка України Катерина Козлова — через травму знялася з розіграшу.
 
На аналогічній стадії змагань із «Френч Оупен»-2019 попрощалася й друга ракетка України Леся Цуренко. Щойно відсвяткувавши на паризьких кортах свій 30-й день народження, 27-ма ракетка WTA зазнала поразки в протистоянні з екс-першою тенісисткою планети, посіяною в Парижі під третім номером — румункою Сімоною Халеп.
 
При цьому головною регалією «кривдниці» Цуренко був і залишається статус чинної тріумфаторки «Ролан Гарросу». Відтак дивуватися розгромній поразці другої ракетки України — 2:6, 1:6 — не варто. Хоча у протистоянні з Цуренко на боці румунки був іще один принциповий фактор.
 
Вийшло так, що Леся — на відміну від суперниці — практично не мала часу для перепочинку між поєдинками другого та третього кола. Через настання сутінок організаторам довелося розтягнути на два дні поєдинок Цуренко проти Крунич.
 
«Що можна сказати? «Дякую» організаторам, що вони не дали мені можливості відновитися. Аби гідно протистояти Халеп, потрібно бути максимально свіжою. Я ж відчувала повну емоційну спустошеність», — відзначила Цуренко, програвши сьому із семи своїх очних дуелей екс-першій ракетці світу.
 
Попри доволі швидку втрату всіх своїх представників в одиночному розряді, боротьбу за трофей «РГ»-2019 продовжує майстер парного тенісу Людмила Кіченок. Перегравши в дуеті з латвійкою Оленою Остапенко посіяний під третім номером тандем Се Шувей/Барбора Стрикова (Тайвань/Чехія) — 7:5, 6:1, українська тенісистка пробилася до чвертьфінальної стадії.