Жорстоко побитий черкаський журналіст Вадим Комаров у комі майже місяць

30.05.2019
Жорстоко побитий черкаський журналіст Вадим Комаров у комі майже місяць

Інформація щодо просування кримінального розслідування побиття журналіста Вадима Комарова відсутня. (Фото з «Фейсбука».)

У Черкасах 25-й день перебуває без свідомості жорстоко побитий місцевий журналіст Вадим Комаров. Лікарі кажуть, що позитивної динаміки немає.
 
 
Про це повідомив Сергій Томіленко, голова Національної спілки журналістів України. За його словами, про стан журналіста він мав розмову з Олегом Стадником, директором департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.
 
 
Як констатує головний медик Черкас, наразі Вадим Комаров перебуває у стані медичної коми, у нього глибока мозкова травма — пошкоджена третя частина головного мозку. Вадиму провели дві операції — одну одразу після нападу. Тоді майже дві години хірурги видаляли з рани на голові уламки кісток. 
 
Також, говорить Олег Стадник, провели консультації з нейрохірургами обласного та національного рівнів. Визнається, що стан постраждалого журналіста нетранспортабельний, а медична допомога Черкаською міською лікарнею надається відповідно до діагнозу. 
 
«Тобто, тривалий тяжкий стан і кома — це не питання кваліфікації черкаських міських лікарів, а проблема складності травм, завданих журналістові нападником», — наголошує Сергій Томіленко.
 
Він каже, що лікування журналіста здійснюється коштом міської лікарні, але її бюджет обмежений.
 
Нагадаємо, що жорстоке побиття журналіста Вадима Комарова сталося 4 травня близько 9-ї ранку в центрі Черкас. На чоловіка посеред вулиці раптово напав невідомий, вдарив його по голові і втік. Поліція відкрила кримінальне провадження як умисне тяжке тілесне ушкодження, але потім перекваліфікувала на «Замах на умисне вбивство».
 
«Наскільки просунулось кримінальне розслідування за три тижні від інциденту, невідомо. І рідні, і колеги Вадима Комарова зазначають, що не відчувають належної уваги до справи. А сама кваліфікація має бути змінена на пряму професійну: «Посягання на життя журналіста», — зазначає голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.
 
Допомогти родині журналіста можна переказом коштів на картку Вадима Едуардовича Комарова в ПриватБанку — 5168 7555 2672 1028.