Олександр Зінченко став дворазовим переможцем англійської прем’єр-ліги

29.05.2019
Олександр Зінченко став дворазовим переможцем англійської прем’єр-ліги

Олександр Зінченко одну з двох своїх медалей чемпіона Англії презентував своєму діду. (Фото з «Інстаграма» футболіста.)

Широко відкривши двері для іменитих іноземних наставників та молодих талановитих футболістів, за відносно короткий час консервативний англійський футбол досяг феноменального результату.
 
 
У сезоні 2018/2019 років — уперше в історії — усі чотири команди в єврокубкових фіналах представлятимуть одну країну — Англію.
 
 
Водночас прижитися на Туманному Альбіоні не так уже й просто. Свого часу, провівши не один успішний сезон в Італії, так і не заграв на максимальних обертах в англійській прем’єр-лізі Андрій Шевченко.
 
 
Також не зміг на повну розкрити свій бомбардирський потенціал в Англії й інший український форвард Сергій Ребров.
 
На переїзд у 2016 році з російської Уфи до Манчестера Олександра Зінченка скептики взагалі дивилися, як на звичайний фарс, прогнозуючи молодому півзахиснику збірної України в «Манчестер Сіті» кар’єрний провал.
 
Після коротенького знайомства з новобранцем головний наставник «МС» Хосеп Гвардіола відправив Зінченка в оренду до голландського ПСВ. Однак уже перед стартом наступного сезону іменитий іспанський «коуч» заявив, що «Сашко як молодий футболіст має залишитися у клубі й допомогти «Манчестер Сіті» в майбутньому».
 
«У мене є відчуття, що будемо його використовувати в подальших поєдинках», — спрогнозував Гвардіола.
 
21-річний Олександр Зінченко зміг добре адаптуватися до непростих 
умов існування в англійському футболі.
Фото з сайта thesun.co.uk
 
Зрештою, внутрішнє чуття титулованого іспанського тренера не підвело, хоча в сезоні 2017/2018 років Зінченко значно більше часу провів у резерві, ніж на футбольному полі, запам’ятавшись футбольним фанатам «МС» епізодом, коли під час святкування чемпіонства випустив додолу верхню частину чемпіонського трофея.
 
Однак нинішній сезон Зінченко сміливо може занести собі в актив — 29 проведених поєдинків, гол та п’ять результативних передач. При цьому його команда зібрала на внутрішній арені всі можливі трофеї, перемігши в чемпіонаті, а також у національному Кубку та Кубку ліги.
 
Після цього Олександр Зінченко став першим в історії українцем, котрому вдалося стати чемпіоном Англії більше одного разу. Відзначимо, що єдиним представником українського футболу, кому до цього вдалося виграти англійську прем’єр-лігу, був Олег Лужний, який у 2002 році допоміг це зробити лондонському «Арсеналу».
 
Розділити радість від свого тріумфу Олександр Зінченко приїхав на малу батьківщину — в Радомишль, що на Житомирщині. Маючи ж у своїй колекції вже дві медалі чемпіона Англії, одну з них Сашко презентував своєму діду, про що відзвітував у своєму «Інстаграмі».
 
При цьому в коментарі журналістам програми «Великий футбол» Олександр заявив, що не виключає свого цілковитого повернення до України.
 
«Не виключаю, що колись повернусь у «Шахтар». Але всьому свій час. Я завжди мріяв зіграти на «Донбас-арені». Це була моя дитяча мрія», — відзначив Зінченко, котрий, нагадаємо, є вихованцем футбольної академії «гірників».