Третя тенісистка України Даяна Ястремська не змогла подолати стартовий етап «Ролан Гарросу»

29.05.2019
Третя тенісистка України Даяна Ястремська не змогла подолати стартовий етап «Ролан Гарросу»

Емоційне виснаження не дозволило Даяні Ястремській переможно завершити двобій з Суарес-Наварро в Парижі. (Фото з сайта tennisua.org.)

Мріяти в житті та спорті не забороняється. Навпаки, найбільших успіхів досягають саме активні мрійники.
 
 
Нова зірочка вітчизняного жіночого тенісу Даяна Ястремська заявила, що мріє здобути титулів більше, ніж їх виграв легендарний Роджер Федерер.
 
 
Наразі у своєму активі 19-річна тенісистка з Одеси вже має три перемоги на турнірах WTA, останню з яких вона відсвяткувала минулого «уїк-енду» в Страсбурзі. 
 
 
Проте завершити на мажорній ноті ґрунтовий сезон Даяна не змогла. Уже на старті «Ролан Гарросу» вона програла іспанці Карлі Суарес-Наварро, хоча й мала всі шанси відсвяткувати успіх у двобої з досвідченою суперницею — 6:2, 6:7 (0:7), 0:6.
 
«Після Страсбурга не вистачило емоційного заряду. Потрібно було завершити матч у другому сеті. Я відмінно зіграла перший, вела гру, все було в порядку. Але в другій партії я почала відчувати емоційне спустошення. Фізичні сили були, а емоцій не залишилося», — пояснила Ястремська. 
 
Утім, «усуху» програвши «тай-брейк» у другому сеті та не вигравши жодного гейму у Суарес-Наварро в третій партії, Ястремська не виглядала пригніченою.
 
«Я готова грати й вигравати нові поєдинки й турніри», — заявила на прес-конференції після вильоту з «РГ»-2019 третя тенісистка українського тенісу.
 
Не знайшов аргументів для продовження свого перебування в Парижі й Сергій Стаховський, який у статусі «лакі-лузера» програв стартовий поєдинок в «одиночці» знаному французу Жилю Симону — 3:6, 3:6, 4:6.
 
Загалом, Стах ушосте в своїй кар’єрі програв Симону, втративши ще одну нагоду розмочити «сухий» рахунок очних зустрічей з французом, посіяним на «РГ» під 26-м номером.
 
Попри дві понеділкові невдачі, котрих зазнали українські тенісисти у Парижі, наші тенісні повпреди мають хороші перспективи для тривалого перебування на «полі бою».
 
«Для українського тенісу добре, що я зіграю з Катериною Козловою», — напередодні поєдинку другого кола заявила перша тенісистка нашої країни Еліна Світоліна.
 
За словами прими вітчизняного тенісу, вона знає Катю з восьми років і провела з нею чимало спарингів. Утім на турнірах «Великого шолома» дівчата ніколи раніше не зустрічалися.
 
«Буде здорово зіграти зі старою подругою. І для українського тенісу добре, що буде такий поєдинок, адже одна з українок точно опиниться в третьому раунді», — наголосила Світоліна.