На Черкащині надзвичайники нагородили 13-річну Карину Якубенко за порятунок з води сестрички

28.05.2019
На Черкащині надзвичайники нагородили Карину Якубенко, яка врятувала від утоплення свою двоюрідну сестру Ангеліну.
 
Подяку та цінний дарунок героїні вручило керівництво Тальнівського районного сектору управління ДСНС у Черкаській області, подякувавши батькам та вчителям за правильне виховання дівчинки.
 
Як розповідають «УМ» у черкаському обласному управлінні ДСНС, рятувальницю присутні привітали гучними оплесками. Слова вдячності сказали і батьки врятованої Ангелінки, які теж були на заході.
 
Нагадаємо, що 13-річна Карина Якубенко в селі Лащова Тальнівського району витягла з річки Гірський Тікич 5-річну сестру Ангеліну, яка тонула. За словами речника обласного управління ДСНС Костянтина Проценка, того дня Карина з подружкою Іриною пішли рибалити до річки.
 
За ними до води вирушили й їхні менші сестри. Наймолодшій Ангеліні — лише 5 років. Вона не зважала на заборону батьків гратися коло річки. А на слизькій кам’яній дамбі посковзнулася та впала у воду. 
 
«На щастя, Карина не розгубилася та, не вагаючись, пірнула до річки. Попри те, що її мала сестра вже зникла під водою, вона зуміла помітити потопельницю, схопила її за одяг і витягла на берег», — розповів Костянтин Проценко.
 
Коли сестри вже були на березі, на крики про допомогу прибігли інші діти, які були неподалік.  Ангеліну, яка отримала сильний стрес, дітвора намагалася заспокоїти, проте вона ще довго плакала. Повернувшись додому, одразу сестри так і не наважилися розповісти батькам про пригоду. Тільки пізніше, коли звістка про щасливий порятунок розійшлася селом, дівчатка зізналися в тому, що з ними сталося.
 
«13-річна Карина каже, що дуже злякалася за сестричку, яка взагалі не вміє плавати. І хоча домівка дівчат лише за 100 метрів від річки, вона розуміла, що побігти по допомогу до дорослих — означало б втратити час. У такому разі врятувати Ангеліну навряд чи вдалося б», — говорить Костянтин Проценко.