Фільмом-відкриттям кінофестивалю «Молодість» цьогоріч стане знаменита комедія з Мерилін Монро

24.05.2019
Фільмом-відкриттям кінофестивалю «Молодість» цьогоріч стане знаменита комедія з Мерилін Монро

У Києві 25 травня стартує уже 48-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість».
 
 
Цьогоріч було подано понад дві тисячі заявок на участь у ньому з майже ста країн світу: 495 кінострічок претендували на включення до Міжнародного конкурсу повнометражних фільмів, 768 — до короткометражного та 433 — до студентського конкурсу. Знаково, що за право взяти участь у Національному конкурсі змагались понад 200 українських короткометражних картин.
 
 
Фільмом-відкриттям стане картина режисера і продюсера Біллі Вайлдера «Дехто любить гаряченьке» (у нас більш відома під назвою «У джазі тільки дівчата»). Класичний голлівудський фільм за участі Мерилін Монро, Тоні Кертіса та Джека Леммона цього року відзначає своє 60-річчя. Американський кіноінститут назвав цю картину найкращою комедією всіх часів.
 
У рамках кінофестивалю покажуть і легендарний фільм «Чужий». Першу кінострічку майбутньої франшизи світ побачив 40 років тому — у 1979-му. Вона назавжди змінила сприйняття глядачем жанрів «горор» та «наукова фантастика».
 
Саме Ґіґер є автором дизайну Чужого — найбільш упізнаваного образу монстра у світовому кінематографі. Завдяки цьому митець став володарем премії «Оскар» за «Найкращі візуальні ефекти». 
 
Конкурсну програму Molodist Teen Screen цього року відкриє українська кінокартина «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво», автором сценарію якої є відомий український казкар Сашко Лірник, а режисером — Міша Костров, відомий за мультфільмом «Микита Кожум’яка». До речі, оператор «Пекельної хоругви...» Володимир Гуєвський дебютував саме на «Молодості» у 1987-му.
 
Виокремлює «Моло­дість» програму українських  прем’єр. Це: «Рубіж. Грубе­шівська операція», режисерка Олеся Моргунець-Ісаєнко; «Тут і тепер» / «Здесь и сейчас», режисер Олександр Шапіро; «365 днів, також відомі як рік» , режисер Дмитро Бондарчук; «Рушковці. Шлях Майстра», режисер Олександр Парфьонов.
 
Основною локацією фестивалю традиційно є культурний центр «Кінотеатр «Київ». На Поштовій площі столиці діятиме відкритий кінотеатр «Молодості».
 
Вручатимуть нагороди лауреатам 48-ї «Молодості» у перший день літа, а 2 червня глядачі зможуть подивитись стрічки-переможці кінофестивалю. Найдостойніший — найкращий фільм Міжнародного конкурсу 48-го КМКФ — отримає 10 000 доларів і статуетку «Скіфський олень».