Полонений командир розстріляного скаженими кацапами «Яни Капу» написав у рідну школу в Смілі

15.05.2019
Полонений командир розстріляного скаженими кацапами «Яни Капу» написав у рідну школу в Смілі

Лист від Олега Мельничука читають у рідній школі. (Фото із сайта Смілянської школи №7.)

Командир буксира «Яни Капу» Олег Мельничук із російського полону надіслав листа у школу №7 міста Сміла, де зовсім недавно навчався.
 
 
Хорошу новину повідомив сайт цього навчального закладу: «На останньому засіданні президентської ради нам передали листа від земляка, Олега Мельничука, який він адресував учням рідної школи.
 
 
З душевним трепетом підлітки читали короткі рядки від героя-моряка, який народився у Смілі та вчився тут у школі №7».
 
Колишні вчителі підтверджують, що земляки безумовно поважають подвиг та патріотизм Олега Мельничука. Пишуть йому відповідь та чекатимуть найближчої нагоди передати колективного листа і свої малюнки.
 
«Тримайся, Олеже, ми в тебе віримо та чекаємо у нашій Сьомій школі!» — висловлюють надію на швидку зустріч смілянські школярі.
 
Олег Мельничук народився у Смілі в 1995 році. Навчався у місцевій школі №7, потім у професійному ліцеї в Черкасах, після чого пішов у Збройні сили України.
 
Він — випускник відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія».
 
У російський полон Олег Мельничук потрапив 25 листопада минулого року. Тоді катери «Бердянськ» i «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.
 
Під час переходу українські кораблі зазнали агресивного нападу прикордонних сил Російської Федерації, внаслідок чого судно під командуванням Мельничука було взяте на таран російським катером «Дон».
 
У підконтрольному Росії суді країни-агресора полонений командир буксира скористався своїм правом на перекладача з іноземної мови.
 
Наразі Олегу Мельничуку загрожує до шести років позбавлення волі за нібито «незаконний перетин державного кордону Росії», в чому його звинувачує російська влада.
 
Нагадаємо, що в кінці минулого року в Смілі також розмістили борди на підтримку земляка — полоненого командира рейдового буксира «Яни Капу» Олега Мельничука.