У вересні в прокат вийде байопік про легендарну американську актирсу та співачку Джуді Гарленд

15.05.2019
У вересні в прокат вийде байопік про легендарну американську актирсу та співачку Джуді Гарленд

Джуді Гарленд.

Вийшов трейлер біографічного фільму про Джуді Гарленд, власне про останні три місяці актриси.
 
 
Нинішньому глядачеві це ім’я ну зовсім ні про що не говорить. Навіть якщо сказати, що Джуді була матір’ю легендарної зірки фільму «Кабаре» Лайзи Мінеллі, адже і Лайзу далеко не всі представники молодого покоління знають.
 
 
Проте легенди кіно варто знати і пам’ятати, адже легендарна Джуді Гарленд була не лише зіркою культового на той час фільму «Чарівник країни Оз», знятого, страшно сказати, в далекому 1939 (!) році, коли весь Радянський Союз млів від перегляду «Волги-Волги» чи «Свинарки та пастуха».
 
Вона була ще й співачкою (що передалося у спадок і її не менш зірковій доньці), за що отримала чимало нагород у різних галузях мистецтва: «Золотий глобус», «Греммі», «Тоні», Молодіжну нагороду кіноакадемії, двічі номінувалася на «Оскара».
 
Народилася майбутня зірка в провінційному Грандс-Рапідсі, що в Міннесоті, у сім’ї бродячих акторів, які в орендованих кінотеатрах показували водевільні номери. Мабуть, саме ці таланти згодом вона, а потім і її діти успадкували від батьків.
 
Коктейль із ірландської, шотландської та англійської крові все життя «грав» у її судинах, не даючи спокою ні актрисі, ні її партнерам, ні, тим більше, продюсерам. Джуді була іскриста, мов шампанське, і хмільна, як шотландське віскі, чим нерідко і зловживала.
 
Сюжет фільму заснований на кількатижневих гастролях Гарленд у Лондоні, які були присвячені 30-річчю легендарного фільму, що зробив із 17-річної актриси зірку світового масштабу. В червні 1969 року 47-річної актриси не стало: причина — передозування барбітуратів.
 
Чи була ця смерть випадковою, чи актриса втомилася від постійних особистих переживань — пересуди не вмовкають донині. Можливо, новий фільм дасть відповіді на ці запитання. Гратиме головну героїню оскароносна Рене Зеллвегер. Прем’єра ж відбудеться у вересні в США і на початку жовтня — у Лондоні.