Хакери зламали сторінку начальника Генштабу Збройних сил України Муженка у «Фейсбуцi»

14.05.2019
Гібридна війна триває на всіх фронтах, цього разу наші вороги добралися вже й до керівництва Генштабу.
 
Про це йдеться у повідомленні, яке з’явилось у соцмережі на сторінці начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка вранці 12 травня: «Вкотре моя сторінка була зламана і поширена публікація провокаційного політичного змісту. Нагадую всім, військові не втручаються в політичні процеси в країні».
 
Також генерал армії України, який із липня 2014 року є Головнокомандувачем Збройних сил України та членом РНБО, додав у своєму повідомленні, що «гібридна війна триває, і ми традиційно даватимемо гідну відсіч ворогу».
 
У короткому коментарі спеціально для «УМ» політолог Володимир Фесенко наголосив, що треба негайно посилювати кібербезпеку інформсторінок у військовому відомстві України, тим паче що подібні речі вже траплялися неодноразово й траплятимуться надалі в разі бездіяльності та невжиття контрзаходів: «Виходить, що це сигнал небезпеки й свідчення того, що не все гаразд у Міністерстві оборони із захистом від впливу ззовні на їх інтернетресурси».
 
Варто нагадати, що рік тому хакери зламали сторінку штабу АТО у «Фейсбуцi» й розмістили на ній рекламу вступу до лав незаконних збройних формувань. Тоді прес-центр штабу АТО поінформував про припинення своєї діяльності з 30 квітня 2018 року, бо замість Антитерористичної операції на Донбасі розпочалася операція Об’єднаних сил. Також у  прес-центрі штабу АТО уточнили, що то було тимчасове призупинення роботи у зв’язку з реорганізаційними заходами.