Російські терористи знову порушили мінські домовленості, застосувавши заборонені міномети

07.05.2019
За останні два дні на Донбасі ворог понад двадцять разів порушував режим припинення вогню. Обійшлося без втрат.
 
На думку аналітиків, ситуація у зоні проведення Операції Об’єднаних сил станом на 6 травня 2019 року залишалася контрольо­ваною.
 
У звіті зазначено, що сепаратисти двічі застосовували заборонені Мінськими угодами міномети в 120 мм в околицях міста Авдіївка.
 
Ворог обстрілював наших захисників iз бойових машин піхоти, протитанкової зброї, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів.
 
— Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з озброєння БМП та протитанкових ракетних комплексів, — iдеться в повідомленні прес-центру ООС. — У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник сім разів обстріляв позиції ВСУ: з ручних протитанкових гранатометів (Авдіївка, Талаківці та Павлопіль), великокаліберних кулеметів (поблизу Талаківців та Лебединського), стрілецької зброї (біля Лебединського).
 
Зазначається, що в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників обстрілювали чотири рази: із застосуванням заборонених мінометів — неподалік села Новозванівка, з озброєння бойових машин піхоти та гранатометів різних систем — поблизу населеного пункту Новоолександрівка, ще двічі — з протитанкових ракетних комплексів (під Кримським).
 
Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає, але один солдат отримав поранення. На кожен обстріл противнику дали адекватну відповідь. За даними нашої розвідки, один окупант знищений, ще п’ятеро — поранені.
 
У повідомленні від 5 травня 2019 року також сказано, що під час бою з ворожою ДРГ, яка здійснила напад на захисників України біля Миколаївки, безвісти зник наш боєць. Про це повідомив керівник 35-ї окремої бригади морської піхоти.
 
Сталася НП у зоні проведення ООС, навпроти позицій українських військових, біля села Миколаївка. Негайно розпочала роботу група пошуку та евакуації. Командування бригади звернулося також до міжнародних спостерігачів, щоб установити режим припинення вогню на цій ділянці.
 
Однак ворог на поступки не пішов i підсилив обстріл, тим самим перешкодивши провести ретельний пошук зниклого бійця. Швидше за все, морський піхотинець загинув у бою, тому його тіло продовжили шукати навіть під вогнем.