Херсонщину може очолити екс-заступник міністра оборони України Юрій Гусєв

07.05.2019
Мешканці Херсона та області активно ламають списи навколо прізвищ можливого кандидата на пост очільника прикордонного південного регіону.
 
У міських соціальних мережах Херсона називають ім’я та прізвище людини, яка найближчим часом може зайняти крісло Андрія Гордєєва, котрий місяць тому пішов у відставку. Як розповів депутат Херсонської міськради Олег Черненко, це призначення серйозно обговорюють у штабі Зеленського.
 
Хоча сам Юрій Гусєв поки що цю інформацію не підтверджує, але й не спростовує, ймовірно, хоче зберегти інтригу.
 
— Достойна людина, яка має досвід, активно працює, вміє мріяти, слухати та вчитися, будувати плани, а що найголовніше — діяти на благо Херсонщини, — рекламує названого претендента заступник голови Херсонського відділення Національного олімпійського комітету України Ігор Гарагуля. — Важливо, що Юрій Гусєв очолює товариство херсонців за межами нашого краю.
 
«У Юрія — аналітичний склад розуму, ця людина здатна розробити вірну стратегію, поставити правильний вектор i завжди націлена на отримання відмінного результату в інтересах людей», — солідарна з його думкою активістка Херсона Оксана Матусевич.
 
Сам же потенційний керівник Херсонщини вже досить активно веде у коментарях діалог, відповідаючи на питання херсонців, ще й трохи розповів про себе: «Я родом із Херсона, у цьому місті живе моя мама та похований тато. Пішов із поста заступника міністра оборони України у відставку за власним бажанням ще у січні 2016 року».
 
Нагадаємо, що екс-очільник Херсонської ОДА  Андрій Гордєєв у своєму кріслі протримався рівно три роки та був змушений ще 5 квітня 2019 року написати заяву про звільнення за власним бажанням.
 
Високопосадовець мотивував своє рішення соціальними заворушеннями в Україні на тлі розслідування резонансної справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, а також бажанням забезпечити громадський порядок на час проведення другого туру президентської кампанії на півдні України.
 
Слідом за Гордєєвим свою посаду залишив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук, якого також пов’язують зі справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк.
 
А ось головний підозрюваний у резонансній справі, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер не лише лишається на своїй посаді, а й зумів домогтися пом’якшення запобіжного заходу. Голові Херсонської облради слідчі ГПУ оголосили нову підозру: формулювання «організація замовного вбивства» змінили на «замовлення побиття».
 
Це частина друга 121 статті КК України, санкції якої передбачають від семи до десяти років позбавлення волі. Можна сказати, що група адвокатів, яка захищає Владислава Мангера, зробила все можливе, щоб пом’якшити запобіжний захід для свого підзахисного, адже раніше йому «світив» термін позбавлення волі від десяти до 15 років або довічне ув’язнення.