У Донецькій та Луганській областях обстежили й розмінували 73 гектари території

03.05.2019
Травень на фронті почався з провокацій ворога, який у перший день третього весняного місяця 18 разів порушив режим припинення вогню, з яких шість разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів.
 
«Ворог також обстрілював наших захисників iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», — повідомили у прес-центрі ООС.
 
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» збройні формування Російської Федерації 16 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: двічі — біля населеного пункту Піски, тричі — поблизу Новомихайлівки, Красногорівки і Миколаївки, вісім разів — біля Новотроїцького, Мар’їнки, Авдіївки, Павлополя, Невельського, Піщевика, Верхньоторецького і Широкиного, тричі — біля Гранітного, Лебединського і Миколаївки.
 
Двічі були обстріляні позиції наших захисників у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: поблизу Пів­денного та біля Станиці Луганської.
 
Внаслідок обстрілів у середу двоє українських військовослужбовців отримали поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, 1 травня п’ятьох окупантів було знищено, ще двох — поранено.
 
Станом на ранок 2 травня ворог чотири рази обстріляв позиції ЗСУ в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів — біля міста Мар’їнка; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів — біля села Лебединське; з великокаліберних кулеметів — поблизу населеного пункту Павлопіль.
 
Упродовж останнього тижня сили та засоби підрозділів Головного управління ДСНС України у Донецькій та Луганській областях зі складу Об’єднаних сил залучались до піротехнічних робіт, відновлення житлових будинків та об’єктів інфраструктури, пошкоджених унаслідок артилерійських обстрілів, а також забезпечення функціонування пунктів надання допомоги населенню, розміщених у межах контрольних пунктів в’їзду-виїзду на території Донецької та Луганської областей.
 
Відповідно до розпоряджень Командувача об’єднаних сил протягом тижня піротехнічними підрозділами ДСНС зі складу об’єднаних сил проводилися роботи з обстеження та очищення територій від ВНП на Донецькій фільтрувальній станції (с. Крута Балка), в районі підземного газопроводу високого тиску в місті Маріуполь, на території, прилеглій до мережі водопостачання населеного пункту Нижня Вільхова, шламонакопичувачах у населених пунктах Торецьк і Новгородське та на кладовищах Донецької та Луганської областей.
 
Обстежено 73,6 га території, виявлено та знешкоджено 18 вибухонебезпечних предметів. Продовжуються аварійно-відновлювальні роботи житлових будинків у містах Мар’їнка та Красногорівка, за тиждень співробітники ДСНС повністю відновили п’ять житлових будинків.
 
У пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території контрольних пунктів в’їзду-виїзду, особовим складом ДСНС було надано допомогу 592 особам.
 
Основні зусилля упродовж минулого тижня були зосереджені на підтримці необхідного рівня безпеки населення в межах населених пунктів та об’єктів інфраструктури в районі проведення операції Об’єднаних сил. 

ГЕРОЯМ — СЛАВА!

Напередодні Великодніх світ, 25 квітня, загинув старший лейтенант Владислав Сєднєв, 1992 року народження, із Кам’янця. Він закінчив Сувороровське училище та Харківське вище танкове училище, згодом продовжив службу у Збройних силах України.