Суд у Донецькій області виніс суворий вирок бойовику «ДНР»

26.04.2019
Рішенням Костянтинівського міськ­районного суду Донецької області  терорист із позивним «Кот» заочно отримав 10 років в’язниці за службу в незаконних воєнізованих формуваннях.
 
Початок терміну відбування покарання буде обчислюватися з дня затримання бойовика.
 
Із 2014 року уродженець Херсонської області 43-річний Костянтин Шестаков командував у тому числі й так званим другим слов’янським батальйоном у складі ОРДЛО.
 
Згідно з вироком, засу­джений також був командиром 1-го мотострілецького батальйону «ДНР», у складі якого влітку 2014-го брав активну участь у боях проти українських військовослужбовців у районі Дебальцевого.
 
А з жовтня 2014-го до кінця 2015 року, перебуваючи у Донецьку та Шахтарську, він здійснював командування 2-м механізованим батальйоном у складі «ДНР».
 
Як розповіли фахівці прес-служби СБУ, встановлено, що на території тимчасово окупованого сходу України «Кот» займався підбором та підготовкою «особового складу», організовував контроль за несенням бойовиками чергування на блокпостах, забезпечував контрольно-пропускний режим у захоплених адміністративних будівлях i суміжних територіях. За активну участь у бойових діях проти сил АТО терористи навіть нагородили Шестакова медаллю «За бойові заслуги».
 
До того, як приєднатися до окупантів, Костянтин Шестаков працював старшим слідчим та начальником слідчого відділення Дніпровського відділу міліції Херсонського міськвідділу УМВС, а потім займався підприємницькою діяльністю.
 
Цікаво, що сам бойовик із позивним «Кот» поки що веде досить відкрите «віртуальне життя», має свої сторінки на «Ютубі» та у соціальних мережах, де регулярно робить провокаційні пости та викладає фотографії своїх «подвигів».
 
Досить багато інформації про нього викладено й на сайті «Миротворець», де він відзначений як антимайданник i провокатор. Там також указані товариші по службі та друзі терориста-втікача, які могли б розповісти багато подробиць із його життя.
 
Заочно засуджений терорист на даний час може перебувати на території Росії або на окупованій Росією території Донецької чи Луганської областей.
 
Рівно рік тому Служба безпеки України на своєму сайті вивісила список осіб, яких звинувачують у пособництві терористам, допомозі країні-агресору в окупації Криму, державній зраді. Всіх їх почали подавати в розшук, починаючи з кінця весни 2014 року.
 
У цьому списку перебуває 13 мешканців Херсона та Херсонської області, яких звинувачюють у державній зраді. 
 
Люди, які потрапили до цього списку, — абсолютно різні за віковими та національними ознаками, професіями. Серед них чимало звичайних робітників, співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців, чиновників, є навіть заступники колишнього керівника Херсонської області за часів Януковича.